6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Velilere 'anlayış gösterin' çağrısı

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.


Avan, Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, Türkiye'nin yarınlara hazırlanmasında ve kalkınmada eğitimin öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Eğitim çalışanları arasında, ortak duygu ve düşüncenin oluşmasına katkı sağlayanların olduğu gibi, katkı sağlamayanların da bulunduğunu belirten Avan, "Öğrencilerimiz, yıl boyunca çalışmalarının karşılığını karnede görecekler. Sevinen öğrencilerimiz ve veliler olduğu gibi, üzülenler de olacaktır. Karnedeki başarıda veliler nasıl öğrencilerle birlikte seviniyorsa, başarısızlıkta da anlayış göstermeleri gerekir. Öğrenci ve velinin bu karşılıklı anlayışı ders çıkarır mahiyette olmalıdır. Çıkarılacak bu ders, sadece öğrenci için olmamalıdır. Başarı ve başarısızlıkta velinin de payının olduğu, ortak bir gelecek kaygısı için olmalıdır" şeklinde konuştu.


Eğitim çalışanları arasında çalışma barışının bozulduğunu iddia eden Avan, "Eğitim çalışanları kendi aralarında az inanan ve çok inanan gibi ayrıştırmalarla karşı karşıyadır. Eğitim çalışanları politize edilmektedir. Eğitim çalışanları arasında çalışma barışı bozulmuştur. Eğer ilimizde başarısızlık varsa, bu başarısızlığın nedenleri apaçık ortadadır. Bizler, her türlü zor şartlarda görevimizi bıkmadan, yılmadan usanmadan yerine getireceğiz. Yıl boyunca çalışan, yorulan öğrenci ve eğitim çalışanlarına iyi tatiller diliyoruz" dedi.
Avan, açıklamasının ardından, Türk Eğitim-Sen'in hazırladığı karneyi basına gösterdi.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 17:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?