4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Velilere karne uyarısı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, yarıyıl tatilinin başlamasına az bir süre kaldığını, karnesinde zayıfı olan öğrencilere baskı yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Karataş, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te yaklaşık 350 bin öğrencinin karne almaya hazırlandığını belirtti. 

Velilerin çocuklarına karşı çok dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Karataş, "Özellikle karnesinde zayıf not bulunan öğrencilerin velilerinin, geçmiş dönemlerde çocuklara şiddet uyguladığı bunun sonucu çocukların bunalıma girerek intihar teşebbüsünde bile bulunduğu yaşanmış gerçeklerdir. Bu durum karşısında velilerin çocuklarına arkadaş gibi yaklaşarak zayıf derslerini düzeltebilmeleri için destek olmaları gerekir" dedi. 

Yarı yıl tatilinde öğrencilerin rehavete kapılmaması için tatillerini yaparken planlı programlı bir çalışmayla öğrendiklerini tekrar etmesi gerektiğini ifade ederek, "Velilerin çocuklarına karşı daha duyarlı olması ve sorunun kaynağına inmeleri, hem çocuklarının 2. dönemde başarılı olmasını sağlayacak hem de psikolojilerinin bozulmamasına neden olacaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?