6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Vergi dairesi başkanı görevie başladı

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, yeni görevine başladı.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı'nda basınla tanışma toplantısı düzenleyen Çember, sanayi kenti olan Gaziantep'in, Anadolu'da birçok kente örnek oluşturduğunu söyledi. Çember, ''Vergi Dairesi Başkanlığımız gerek kayıt dışı ekonomi ile mücadele gerek beyan edilecek vergiler ve beyan edilen vergilerin ödenmesi noktasında üzerine düşen görevleri yerine getirecektir. Mükelleflerin bilgilendirilmesi, gönüllü ödeme alışkanlığının ve vatandaşların vergi duyarlılığının artırılmasına önem vereceğiz. Daha önce görev yaptığım Mersin ile Gaziantep'i kıyaslamak son derece yanlış olur. Mersin daha çok tarım ve ticaretle ayakta durmaya çalışan bir şehir. Gaziantep ise sanayide çok ilerlemiş, birçok ile örnek teşkil etmiş, ulusal ve uluslararası markalar üretmiş bir kenttir'' dedi.

1968 yılında Gaziantep'te dünyaya gelen Erol Çember, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. 1990 yılında Maliye Bakanlığı bünyesinde açılan stajyer gelirler kontrolörü sınavını kazanarak aynı yıl göreve başlayan Çember, Adana, Erzurum ve İstanbul'da çeşitli görevlerde bulundu.

Eylül 2005'den beri Mersin Vergi Dairesi Başkanı olarak görev yapan Erol Çember, bir hafta önce Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı'na atandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 13:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?