6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Verimlilik ve mühendislik konulu söyleşi

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi işbirliği ile "Verimlilik ve Mühendislik" konulu söyleşi düzenlendi.

MMO Gaziantep Şubesi toplantı salonunda, Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği öğrencileri ve MMO Gaziantep Şubesi üyelerine yönelik yapılan söyleşiye, MPM Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü Uzmanı Hatice Eksen, MMO Gaziantep Şubesi'nden Özgür Tekbaş konuşmacı olarak katıldılar. İki oturum şeklinde yapılan söyleşinin birinci oturumunda MPM Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü uzmanı Hatice Eksen, “Verimlilik, Verimliliğin Önemi ve Mühendislikte Verimliliğin Yeri” ile ilgili açıklamalarda bulunurken, “Verimlilik, mühendislere yol gösteren bir rehberdir. Bu rehber gerek işletmenin gelişmesi, gerek mühendisin yeni tasarımlar oluşturmasında, planlama ve organizasyonunda, insan kaynaklarında ve diğer kaynakların doğru bir şekilde kullanılmasını büyük rol üstlenir” dedi.

İkinci oturumda ise MMO Odası Gaziantep Şubesi'nden Özgür Tekbaş, konuşmasında, “Mühendisliğin Önemi ve Mühendisin İşletmedeki Rolü” hakkında bilgiler verirken, mühendisliğin ulusuna ve toplumuna faydalı ürünler ortaya koyma sanatı olduğunu, araştırma, tasarım, analiz etme, test etme, üretim, satış, satın alma pazarlama gibi çalışma alanlarının var olduğunu ifade ederek, çalıştığı işletmelere prestij kazandıran ve prestijin sürekliliğini sağlayan kişiler olduğunu dile getirdi.

MMO Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak da, “Mühendislik ve Verimlilik” konulu söyleşiden dolayı teşekkür ederek, “Bu tür toplantılar, verimlilik açısından nerede olduğumuzun sorgulanmasına vesile olmaktadır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 11:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?