5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Veysel Güney'in mezarı açılacak

Gaziantep'te 1881 yılında Adana Sıkıyönetim Mahkemesi'nin kararıyla idamına karar verilen ve idamı gerçekleştirilerek, ailesinden gizli olarak Gaziantep Asri Mezarlığı'na defnedildiği iddia edilen Veysel Güney'e ait olduğu sanılan mezarın açılması için mahkemeye dilekçe verildi.

Gaziantep Barosu avukatlarından İnan Öztürk, Gaziantep Asri Mezarlığı'nda gerçekleştirilen son çalışmaların ardından, bugün belirlenen mezar yerinin açılması için mahkemeye dilekçe verdi. Yerel bir gazetenin yayınladığı Veysel Güney'in mezarını bildiğini iddia eden bir kişiyle yapılan röportajın ardından, Avukat İnan Öztürk mezarın açılması için mahkemeye dilekçe verdi. Röportajın yayınlanmasından sonra, Veysel Güney'in ailesinin avukatı olan İnan Öztürk, haberin ihbar kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Öztürk, Güney'in mezarının yeri konusunda elde ettikleri son bilgileri hemen değerlendirmeye alıp gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Öztürk, Veysel Güney'in mezarına çok yaklaşıldığını ve tespit ettikleri yerin, yüzde 99 Veysel Güney'in mezarı olduğunu düşündüklerini ifade etti. Öztürk, "2006 yılında Veysel Güney'in mezarının bulunması için yine başvurumuz olmuştu. O dönemdeki müracatlarımız olumsuz sonuçlanmıştı. Yeni bir gelişme olabilir diye bekliyorduk. Yerel bir gazetede çıkan bir haberi delil olarak değerlendirip, adli makamlara başvurularımızı yaptık. Bugünden sonraki süreçte mahkeme değerlendirme aşamasındadır. En kısa zamanda tekrar bir kabir açma olayı olacak. DNA testi sürecini yeniden başlatmış bulunuyoruz. Kimliğini açıklamak istemeyen ve o dönemi yaşamış olan bir kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda mezarlıkta inceleme yaptık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde yüzde 99 tespit ettiğimiz yerin Veysel Güney'in mezarı olduğunu tahmin ediyoruz. Önümüzdeki hafta içinde gerekli işlemler tamamlanacak ve mezar açılacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:16:20
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?