6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yabancı futbolcular güven veriyor

Türkcell Süper Lig'de geride kalan 9 haftada Gaziantepspor'un yabancı futbolcuları oynadıkları futbolla ve istikrarlı performanslarıyla takımlarına büyük katkı sağlamaya devam ediyor.


Oynanan 9 karşılaşmada rakip fileleri 13 kez havalandıran kırmızı-siyahlı ekibin 8 golü yabancı futbolculardan geldi. Gaziantepspor'un oynadığı 9 karşılaşmada da yabancı futbolcuların gol attığı maçları kolay kolay kaybetmediği dikkat çekti. Geride kalan 9 haftada Galatasaray maçı dışında yabancı futbolcuların gol attığı hiçbir karşılaşmayı kırmızı-siyahlılar kaybetmedi.


Özellikle Brezilyalı yıldız Tabata attığı gollerle ve oynadığı futbolla göz doldururken, orta sahada dinamo görevini üstlenmiş durumda. Tabata, geride kalan dokuz haftada tüm maçlarda ilk 11'de forma giyerken 810 dakika sahada kaldı. Attığı 3 golle Mehmet Yozgatlı ile birlikte Gaziantepspor'un en golcü futbolcusu olan Tabata, attığı gollerle ve oynadığı futbolla Gaziantepsporlu taraftarların da sevgilisi haline geldi.


Gaziantepspor'un Brezilyalı golcüsü Beto bu sezon da rakip fileleri havalandırmaya devam ediyor. Oynadığı 5 karşılaşma da ilk 11'de görev alan golcü futbolcu 351 dakika sahada kalırken oynadığı güzel futbolu iki golle süslemeyi bildi.
Arjantinli futbolcu Zurita ise orta sahadaki performansıyla ilk on birin vazgeçilmez futbolcuları arasında. 9 karşılaşmanın 9'un da da ilk on birde forma şansı bulan futbolcu 801 dakika sahada kalırken attığı bir golle de takımına gol yollarında katkı sağladı.


Gaziantepspor'un sol kanattaki başarılı ismi Ivan De Souza oynadığı sekiz karşılaşmanın yedisinde ilk on birde şans bulurken 663 dakika sahada kalmaya başardı. Ivan attığı bir golle de ilk on birin değişmez futbolcusu olduğunu gösterdi.


Defansın bel kemiği olarak göze çarpan Deumi defans bölgesindeki başarılı futboluyla rakip forvetlere geçit vermiyor. Siyahi futbolcu sekiz maçta ilk on bir de sahaya çıkarken 691 dakika rakip forvetlere geçit vermemeye çalıştı.
Beto'nun yokluğunda forvette forma şansı bulan bir diğer Brezilyalı Eduardo oynadığı 6 karşılaşmanın dördünde ilk on birde forma giyme şansı bulurken meşin yuvarlağı da bir kez ağlara gönderdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 13:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?