6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yabancı öğrenciler Gaziantep'te

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Gençlik Projesi kapsamında 21 yabancı öğrenci Gaziantep'e geldi.

GTO ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan AB Gençlik Projesi kapsamında Letonya, Litvanya ve İtalya ülkelerinden Gaziantep'e davet edilen 21 öğrenci Gaziantep'in tarihi ve kültür miraslarını tanıma fırsatı bulacak. Geziler kapsamında ilk olarak GTO toplantı salonunda tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, GTO Başkanı Mehmet Aslan, yabancı ülkelerden gelen 21 öğrenci ile Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katıldı.

Program öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, öğrencilere Gaziantep ve Türkiye'nin önemli kültür miraslarını anlatarak, "İstanbul'u duymuşsunuzdur. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantep ili Türkiye'nin İstanbul'u gibidir. Burada bulunduğunuzu sürece Gaziantep'in yemeklerini, tarihini ve kültür miraslarını tanıma fırsatı bulacağınızı düşünüyorum. Bu ve benzeri ziyaretler dünya insanlarının birbirini tanıması, kaynaşması ve dostlukların meydana gelmesini sağlayacaktır. Bilindiği üzere dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Türk iradesinin çocuklara armağan ettiği bir bayram. Bu bayram bütün çocukların bayramıdır" dedi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan ise farklı ülke çocukları ile birlikte olmanın mutluluk verici olduğunu kaydederek, "Gaziantep Ticaret Odası ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında 21 yabancı öğrencimizle birlikteyiz. Bu öğrencilerin bizim çocuklarımızdan farklı değillerdir. İlimizi tanıma fırsatı bulacaklardır. Ben hepsine tekrar hoş geldiniz demek istiyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin birbiriyle tanışmasının ardından, öğrencilere Gaziantep'in tanıtım filmi izlettirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 14:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?