6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yahya Kemal'i anma etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2008'in "Yahya Kemal Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından, Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) yıl boyunca şairle ilgili uluslararası sergi, sempozyum ve çeşitli etkinlikler düzenleme kararı aldı.

GAZÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Türk şiirinin en önemli ustalarından biri olan, Yahya Kemal Beyatlı'nın ölümünün 50. yılında genç nesillere büyük şairin daha iyi tanıtılmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Anma yılı çerçevesinde şairin bestelenmiş şiirleri CD formatında yayınlanacak. Şiirlerinden yeni besteler yaptırılması ve eserlerinin "Prestij Kitaplar" olarak basılması projeler arasında yer almaktadır. Anma yılı etkinlikleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde, 10 Nisan Perşembe günü saat 16:00'da sergi açılışı ile başlayıp aynı akşam saat 20:00'de üniversitemiz Türk Musiki Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan konserle devam edecektir. Ayrıca aynı gün saat 16:15'te Prof. Dr. Kazım Yetiş, Prof. Dr. Fatih Andı, Yrd. Doç. Dr. Sait Başer, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır, Öğr. Gör. Dr. Ahmet Özpay'ın konuşmacı olarak katılacağı panelde, Yahya Kemal Beyatlı anlatılacak" denildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 14:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?