6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yakın tarihimiz ve Atatürk sergisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 93. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ressam Mehmet Bal'ın çizgileriyle "Yakın Tarihimiz ve Atatürk' sergisi açıldı.

Onat Kutlar Salonu'nda açılan sergiye Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nca onaylanan ve yine Genelkurmay Başkanlığı tarafından kitap olarak bastırılan yaklaşık 100 eserin yer aldığı 'Yakın Tarihimiz ve Atatürk' konulu resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ressam Mehmet Bal, sergide yer alan eserler hakkında sanatseverlere bilgi verdi.

Bal, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih Stratejik Bölüm Başkanlığı tarafından kendisine 1982 yılında verilen görev neticesinde uzun yıllar çalışarak üç bölümden oluşan ve kitap haline getirilen 'Yakın Tarihimiz ve Atatürk' konulu çalışmayı 1998 yılında tamamladığını belirtti.

'Bir İmparatorluğun Çöküşü, Bir Devletin Doğuşu ve İnkılaplar' bölümlerinden oluşan "Yakın Tarihimiz ve Atatürk" çalışmanın orijinalinin Eskişehir Müzesi'nde bulunduğunu ifade eden Bal, hikayenin resimlerle anlatıldığı sergisinin daha önce de İstanbul, Ankara, Eskişehir, Marmaris, Tarsus, Muğla, Mersin ve Bodrum'da sergilendiğini söyledi.

Gaziantep'in direniş mücadelesini, kahramanlık destanını da resimlemek istediğini belirten Bal, "Eskişehir, Tarsus gibi birçok ilin kurtuluş destanını resimledim. Bu tür çalışmalar bana büyük zevk veriyor. Gaziantep Savunmasını da resimlemek isterim. Bu konuda beni buraya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile görüşeceğim. Bir kahramanlık destanının yazıldığı, önemli bir direniş göstererek şehirlerini kurtaran ve Gazilik unvanını almaya hak kazanan Gaziantepliler için Gaziantep Savunması'nı resimlemek isterim" dedi.

Serginin açılışında Ressam Mehmet Bal'a Vali Süleyman Kamçı tarafından plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?