6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yakmak için pamuk çalısı topluyorlar

Araban ilçesindeki fakir aileler, soğuk kış aylarında yakmak için pamuk çalısı topluyor.

Araban ovasında yetiştirilen pamuk, fiyat düşüklüğü ile çiftçisine kazançsız bir hasat dönemi geçirtirken, çiftçisini mağdur eden pamuk çalısı Arabanlı fakir ailelerin soğuk kış aylarında yakacak umudu oldu.

Araban Kaymakamlığı'nın fakir ve yardıma muhtaç ailelere yaptığı yakacak yardımı olarak dağıttığı kömürlerin sobada tutuşturulması için gerekli olan odunun yerini pamuk çalısı aldı.

Arabanlı fakir ve yardıma muhtaç aileler, tarlalardan topladıkları pamuk çalılarını evlerine taşıyarak kışa hazırlıklarını sürdürüyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat savcılı IP: 78.169.61.xxx Tarih : 4.11.2008 18:35:36

valla tek fakır ayleler değil calışan kişi olarak bıle kömür almaz durumdayız onlar yıne pamuk kırıntısı topluyum yakıcak yapıyorlar bızse bu ımkanımız bıle yok merkezı bı yerden calıyı nasıl topluyalım amma başdakıler sağ olsun nasıl olsa amerıka küresel madı sıkında dıye bızıkılerde fırsat bu fırsat dedıler herşey ıkı katına cıkardılar bundan büyük krız olurmu kış gelmiş yakacak yok bu utanç verıcı bişey bır türk halkına amma aç tokun halınden ne anlarkı yazıklar olsun bu ınsanlığa ınsanlık olan kişilere amma ınsan yokkı