4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Yanık merkezi hizmete girdi

Gaziantep'te sağlık alanında bir eksiklik daha giderildi. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yanık merkezi, hizmete girdi.


Sağlık Müdürlüğü tarafından Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yanık merkezi tıbbi cihazlarıyla modern bir merkez halini aldı. 4'ü tam donanımlı yoğun bakım yatağı olmak üzere 17 yatağın bulunduğu yanık merkezi içerisinde ameliyathane de yeralıyor. 4 yoğun bakım yatağı, 2 hidroterapi tank odası, 17 yatakla sağlık sektörünün hizmetine giren yanık merkezinde 26 hasta tedavi edildi. 12 hastanın da tedavisinin sürdüğü merkezin bölgede önemli bir eksiği giderdiğini belirten yetkililer, “Önceden yanık hastalarını Adana'ya sevkediyorduk. Ancak devlet hastanesi bünyesinde kurulan merkezle hastaları Gaziantep'te tedavi etme imkanına kavuştuk” dediler.


Konusunda uzman personellerin görev aldığı yanık merkezinin sadece Gaziantep değil çevre il ve ilçelerden de hasta kabul ettiğini ifade eden yetkililer, kentin bölgenin sağlık merkezi haline geldiğini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 14:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?