6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yaralı sayısı 29'a yükseldi

Gaziantep'te devrilen İran yolcu otobüsünde 29 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 45 yolcusuyla Gaziantep'ten Şanlıurfa yönüne gitmekte olan Hasan Mahmudi'nin kullandığı THR 89988 plakalı İran yolcu otobüsü, Gaziantep-Şanlıurfa karayolunun 17. kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanmış ve yaralılar olay yerine gelen ambulansların yanı sıra yoldan geçen özel otomobillerle hastanelere kaldırılmıştı. Kazada yaralanan Mahmut Ceradi, Untfullah Muhammet Mazdi, Resul Ali Beydi, Ferhandi Ferabiz, Sakine Rafili, Fatma Kadim, Emine Yaftabi, Mehdinilan Ruh,
Areleu Zadeh, Zinat Sepihelonu, Arene Zadeh, Samira Hegazi, Azedan Setidari, Hasan Serderi, Hasan Mahmudi, Ağdes Serdari, Mehdi Ahveledi ve Aregur Ali Zadet kaldırıldıkları Avukat Cengiz gökçek Devlet Hastanesi'ne, Samira Salimi, Şirine Seyni, Ali Resuli, Ali Rıza Kutreti, Narcez Hedaye Ardakan, Eşref Abdullahi, Neriman velizade, Hüseyin Fedai Yezdi ve ismi öğrenilemeyen 5 yaşındaki çocuk 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürülürken, ismi öğrenilemeyen iki yaralı da Gaziantep Tıp Fakültesi'nde tedavi altına
alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep'te devrilen İran yolcu otobüsünde bulunan yaklaşık 25 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep-Şanlıurfa karayolunun 17. kilometresinde Gaziantep'ten Şanlıurfa yönüne gitmekte olan İran yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Takla atarak şarampolde yuvarlanan yolcu otobüsünde ilk belirmelere göre 25 kişi yaralandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar ters dönen otobüs içindeki yaralıları çıkarmaya çalıştı. Çıkarılan yaralılar yoldan geçen otomobillerle Gaziantep'teki hastanelere gönderildi.

15 yaralı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne, 8 yaralı 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne ve 2 yaralı Gaziantep Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Yaralılardan 5'inin hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Kazayı gören vatandaşlar ise dehşet anını büyük bir panikle anlattı. Otobüsten çıkarılan yaralıları hastaneye getirdiğini söyleyen bir görgü tanığı, "Otobüs karşımızdan geliyordu. Birden lastiği patladı ve savruldu. Takla atarak şarampole yuvarlandı. Bu olay sırasında biz de otobüse çok yakındık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 11:38:13
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 14:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?