6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Yargısız infaz yapılıyor'

Gaziantep'te terör örgütü El Kaide'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların avukatı Osman Karan, müvekillerine atılı suçları kabul etmediklerini söyledi.
Gözaltında tutulan zanlıların avukatı Osman Karan, Gaziantep Adliye Sarayı önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu. Gaziantep'te yapılan operasyonun yargısız infaz olduğunu iddia eden Karan, "İnsanlar evlerinde kurşunlanarak bir operasyon yapılmıştır. Operasyondan bir gün önce Mehmet Polat ve oğlu Zeki Polat ile gözaltında bulunan 7 kişinin Bosna Hersek'te buluşmalarını gösteren görüntü kaydı vardır. Bu delil dosyadadır. Bu insanlar orada niye ellerine
kelepçe vurularak alınmadı da evlerinde kurşun yağdırıldı?" dedi.
Müvekkillerinin Afganistan'da savaştığını kabul eden ve bunu inançları uğruna yaptıklarını söyleyen Avukat Karan, "Müvekkilerim evlerine yapılan baskını, Afganistan'da yapılan bir baskın gibi algılayarak tepki vermiş olabilirler. Bunu aileleri söylüyor. Ama Türk polisi olduğunu bilerek de ateş etmiş olabilirler. Buradaki hata, bu insanlar niye bir gün önce parkta yakalanmadı. Burada El Kaide adı altında yargısız infaz yapılmaktadır" diye konuştu.
Karan, Gaziantep'te yaşanan olayın ikinci bir Kızıltepe olayı olduğunu ve aynı şekilde baba ile oğlunun katledildiklerini de iddia etti. Avukat Osman Karan, müvekkillerinin ifadeleri alınırken oyuna getirildiklerini öne sürerek, şunları söyledi:
"Emniyet müdürlüğünde polis ifade alırken, arkamızda bugüne kadar görmediğimiz, sanıkların da görmediği kıravatlı, uzun paltolu giysileri olan insanlar gelip oturdu. Sorduk, ifade tutanağına imza atacaklarını söylediler. Ama benim bildiğim, bir ifade tutanağında bir amir, bir memur, bir avukat ve bir şüpheli olur. 5. kişi olmaz. 4 kişinin ifadesinden sonra oyuna getirildiğimizi anladık. Kimlik göstermelerini istedim, göstermediler ve ifadelere imza atmayacağımızı söyleyince odadan çıkıp gittiler. Bunlar
olsa olsa Amerika'dan gelen heyettir. Kesinlikle bunlardır, başka kim olacak ki. MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) istese zaten resmi olarak ifadeyi alır ve alınan ifadeler gerekli yerlere gönderildi."
Avukat Karan, zanlıların savcılık ifadesinin de emniyet müdürlüğünde alındığını savunarak, bunun yanlış olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 03:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c.g. IP: 88.224.34.xxx Tarih : 28.01.2008 10:23:44

Sen devletin polisınine silah sık,ev cephanelik gibi çıksın,saatlerce polise diren sonra da çıkıp polisi suçla.Bunların savunulacak yanı mı kalmış ki avukat tutuyolar.Başkalarını suçlayarak savunma yapılmaz.Sen başkalarını suçlamayı bırak,kendine atfedilen suçlamaları savun.