6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Yasak Duman 27'de 14 tutuklama

Gaziantep'te, sigara ve içki kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Yasak Duman 27' kodlu operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 14'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hatay ve Kilis'ten temin edilen kaçak sigara ve içkilerin Gaziantep'e getirilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçmiş, 6 ay süren takibin ardından, 'Yasak Duman 27' kodlu operasyon için düğmeye basmıştı. Birçok ev, iş yeri ve araçlarda eş zamanlı yapılan aramalarda, kaçak olduğu belirtilen 7 bin karton sigara ve 399 şişe içki ele geçirilmişti.

Operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 14'ünün tutuklandığı bildirildi. Şebeke lideri olduğu iddia edilen Salih E. ile birlikte şebeke üyesi olduğu ileri sürülen Şükrü D., Mehmet Hanifi T., Ömer Lütfü K., Eyüp K., Abdülrezak P., Mustafa P., Metin K., Halil M., Halil Z., Ömer E., Ramazan B., Hüseyin K. ve Bülent Y., 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti içinde gümrük kaçağı sigara satmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?