6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yaşamsal düzenleme semineri

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi, üyelerine yaşamsal düzenleme semineri düzenledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve moda alanında Türkiye’de siyaset ve sanat alanının önde gelen isimlerin imaj danışmanlığını yapan Hikmet Alcan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere TÜMSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Murat Karsız, “Bizler TÜMSAD işadamları olarak, Türkiye ekonomisinin yüzde 90’ını sırtlayan KOBİ’lerin sesi soluğu olma vizyonuyla ve stratejisiyle hareket ediyoruz.
Faaliyetlerimizi yürütürken, müşterilerimizle görüşmelerimizde ve iş hayatımızda doğru kıyafet ve aksesuar kullanarak, müşterilerimizin üzerinde etki bırakmamız gerek. Çünkü bizler bir TÜMSİAD üyesi olarak farklılığımızı ortaya koyarak bu ekonomik rekabette en karlı çıkan işadamları olmak istiyoruz. Bu vesile ile TÜMSİAD Gaziantep Şubesi olarak sizleri bu konuda bilgilendirmek üzere ülkemizin ve dünyanın bir çok ülkelerinde iş, siyaset ve sanat alanında önde gelen isimlerine İmaj makerlik yapan Hikmet Alcan’ı sizlerle buluşturmak istedik. Bu çalışmalarımızda buraya kadar gelerek seminerimize katılarak bizlere destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. 5 bin üye sayısını aşan Türkiye’nin 16 ilinde teşkilatlanmasını tamamlayarak dünya ülkelerine temsilcilik açarak büyümesini hızla sürdüren TÜMSİAD, sizlerden aldığı güçle her geçen gün geleceğe daha umutla bakmaktadır” diye konuştu.

Seminerde çok ilginç bilgiler veren Hikmet Alcan ise, işadamlarının gelirinin yüzde 30’unu gardroplarının düzenlemesine ayırması gerektiğini söyledi. Hikmet Alcan, “Moda alanında Türkiye’de yirmi yıldır erkek giyiminde çok ünlü işadamlarına, siyasetçilerine ve sanat dünyasının önde gelen isimlerine hizmet verdim. Siz işadamları çalışıyorsunuz. Para kazanıyorsunuz. Para kazanırken iş yaparken imajınıza çok önem vermeniz gerek. Sosyal alanda işadamları derneğine girmek toplu koşuya girmek demektir. Ne olursa olsun her sabah traş olup evden çıkarken mutlaka parfüm sıkmanız lazım. İşyerinizde yatırım yapıyorsunuz. İmajınızda yatırım yapmak zorundasınız. Eviniz en iyi yerde ve düzenli olması, arabanız son model olması sizi yansıtması gerek. Yemek yiyeceksiniz lokanta yemek yiyecek yeri iyi seçmelisiniz. Kaliteli yerde yemelisiniz. Mutlaka garsonlara bahşiş vermelisiniz. Günlük işyerinde 20 iş bitirmelisiniz. Kendinizi iyi hissetmiyor bir işi yarım bırakacaksanız işe hiç gelmeyiniz. İşyerinde bir iş kalmadı mı? Kalkın iş yerindeki muslukları kontrol ediniz. Arızalı olanları tamir ediniz. Baktınız iş bulamadınız mı o zaman işyerini terk ediniz. Kravatı her gün takınız. Mutlaka her gün takım elbise ile iş yerine geliniz. Kravat yoksa yaka mendiliniz mutlaka olmalıdır. Ayakkabılarınız devamlı boyalı olmalıdır. Giydiğiniz ayakkabıyı en az 5 gün giymeyiniz. Ceketi ayağa katlığınızda mutlaka ilkleyiniz. Bir yere ziyarete giderken gitmezden önce mutlaka çiçek gönderiniz. Misafiriniz en iyi otel ve en iyi lokantada ağırlayınız. Çorap pantolondan daha koyu renk olması veya aynı renk olması gerek. Açık renk çorap kesinlikle giymeyiniz” dedi.

Seminerin ardından TÜMSAİD’a yeni üye olan işadamlarına üyelik plaketi ve rozetleri takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 16:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?