4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Yaşlı ve engellilerin maaş çilesi

Ziraat Bankası tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara 3 ayda bir yapılan maaş ödemesinde yine bildik görüntüler ortaya çıktı. 

Dün gece 22.00'den itibaren banka önüne gelerek nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar, mesainin başlamasıyla birlikte izdihama sebep oldu. 

Ziraat Bankası'ndan yapılan yaşlı ve engelli maaşlarını almak için dün gece 22.00'den itibaren Karşıkaya Şubesi önüne gelen vatandaşlar, battaniyelerine sarılarak maaş nöbetine başladı. Gece sabaha kadar battaniye içinde banka önünde bekleyen yaşlı ve engelli vatandaşlar, soğuktan üşüyünce yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalıştı. Mesai saatine kadar sayıları iyice artan vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Bankadan bir an evvel maaşlarını almak isteyen vatandaşlar, birbirleriyle kavga etti. Tekmelerin savrulduğu kavgadan sonra olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşları sakinleştirerek sıraya sokmak istedi. Bu sırada bir polis memuru görüntü almaya çalışan basın mensubunu engellemeye çalıştı. 

Devletin 3 ayda bir ödediği yaklaşık 220 YTL'lik maaşlarını almak için banka önünde mücadele eden yaşlıların izdihamı sırasında bazı vatandaşlar yere düştü. İçeri girmek isteyenlerle dışarı çıkmak isteyen vatandaşların baskısı sonucu yaşanan izdihamda, aralarında bayanların da bulunduğu yaşlılar yerlere yuvarlandı. Yere düşen yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi. Grupta bulunan vatandaşların müdahalesiyle yaşlı kadın ve erkekler ezilmekten kurtarıldı. 

Sakat arabalarıyla, motosikletlerle veya yakınlarının sırtında maaş almaya gelen vatandaşlar, 3 ayda bir benzer sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 17:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?