6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yaşlılar izdihama neden oldu

Gaziantep'te 65 yaş ve üstü maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatlerinde PTT önüne gelen yaşlılar izdihama neden oldu. 

Çarşamba günü başlayan ve bugün son günü olan 65 yaş ve üstü yaşlılık maaşı almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Karşıyaka'da bulunan PTT şubesi önüne geldi. Metrelerce oluşan kuyrukta beklemek istemeyen yaşlılar, kapı önüne yığıldı. 

Ayakta bile durmakta güçlük çeken yaşlılar, PTT şubesine girmek için uzun süre birbirleriyle tartıştı. Güvenlik görevlilerinin bütün ısrarlarına rağmen sıraya girmek istemeyen yaşlılar arasında sert tartışmalar yaşanırken oluşan izdihamda yaşlı bir kadın yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi. Bastonuyla yerden kalkamayan yaşlı kadın uzun süre kalabalık arasında yerde kaldı. 

Yaşlıları sıraya koyamayan PTT yetkilileri polise haber verdi. İzdihamını önlemek için gelen polisler de yaşlıları ikna etmek için uğraş verdi. Ancak bir türlü sıraya girmeyen yaşlılar ve güvenlik güçleri arasında itişmeler yaşandı. Ödemelerin son günü nedeniyle yaşanan izdihamda yaşlılar maaşlarını almak istediklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?