4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Yatırımcının 'Teşvik' öfkesi

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Başkanı Ataman Şerbetçi, Türkiye’de uygulanmaya çalışılan teşvik sisteminin, yatırımları teşvik etmekten uzak olduğunu savundu.

Teşvik sisteminin eksik ve yanlışlarının çeşitli kişi ve kurumlarca her platformda dile getirilmesine rağmen, düzeltilmeden kapsamının genişletilerek uygulanmaya çalışıldığını söyleyen GAGİAD Başkanı Şerbetçi, "Beklentimiz, yapılan önceki yanlışların düzeltilmesiydi ama bu gerçekleşmedi. Bu haliyle yanlış, yanlışla düzeltilmeye çalışılıyor. Teşvikte yapılan son değişikliklerle görülmektedir ki, Türkiye’deki mevcut teşvik sistemi sağlıklı bir zemine oturtulamamıştır" dedi.

Türkiye’de yatırım konusunda sektörel önceliklerin belirsiz olduğunu söyleyen Ataman Şerbetçi, "Her ile aynı teşvik verilmez, bu teşvik sistemi yatırımları artırmaz, işsizliği azaltmaz. Eğer bir teşvik sistemi uygulanacaksa, bu AB hedefiyle de uyumlu olarak, sektörel bazda ayrı uygulanmalıdır. Son kapsam genişletilmesiyle birlikte, iller arasında ciddi bir yatırım ortamı farklılığı yaratılmasından dolayı haksız bir rekabet ortaya çıkmıştır. Bu uygulama, bir taraftan atıl kapasite ve işsizlik oluştururken, diğer taraftan yeni yatırımlarla ülke kaynaklarının heba edilmesine neden olacaktır" diye konuştu.

Gaziantep’in teşvik kapsamına alınmamasının girişimciliğin ve üretkenliğin cezalandırılması anlamına geldiğini kaydeden GAGİAD Başkanı Ataman Şerbetçi, şunları söyledi:

"Teşvikli il sayısının 49’a çıkarılmasına rağmen, Gaziantep yine teşvik kapsamı dışında tutularak girişimci ve müteşebbis Gaziantep insanı cezalandırılmıştır. Gaziantep’in teşvik kapsamına alınacağına dair sözler verilmesine rağmen, bu şehrin yatırım ve üretim heyecanı görmezden gelinerek, ’Siz yerinizde sayın’ denilmiştir. Bu, Gaziantep’e yapılmış büyük bir haksızlıktır. Buna rağmen bizler çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?