6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yaz okulu futbol turnuvası

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, 1992-1996 doğumlu çocuklardan oluşturulan "Yaz Okulu Futbol Turnuvası Projesi" büyük bir katılımla başladı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, turnuvanın, öğrencilerin yaz tatili döneminde boş zamanlarını iyi değerlendirmelerinin sağlanması ile suç odakları ve suç işleyecekleri ortamlardan uzak tutulmaları amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, "Sosyal aktivitelerden uzak bulunan çocukların spor yapmalarını sağladığı sağlıklı nesillerin oluşturulması, çocuk-polis ilişkilerinin güçlendirilerek aile ile aramızdaki iletişimi arttırmak, çocuklarımızın gelecek hayatlarına daha iyi yön verebilmeleri için onlara toplum içerisinde sorumluluk alma, kendilerine olan güven ve aidiyet duygularını kazandırma, ergenlik çağındaki bu çocuklarımızın yüksek enerjilerini spor ve kültürel faaliyetlere kanalize ederek olumsuz tutum ve davranışların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, ilgili kurumlar ile koordine kurularak, müsabakaların oynayacağı halı saha tahsis edilmesi sağlanmış, turnuvaya katılacak yaklaşık 100 çocuğun aile izin belgeleri ve futbol oynamalarında herhangi bir sakınca olup olmadığına dair sağlık kurulu raporları aldırılmıştır. Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu Toplum Destekli Polislik Projesi çerçevesinde, sosyal hayatımızın her alanında var olma yolunda faaliyetlerini sürdürmekte olan Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüz, ilimizde huzur ve güvenliğin sağlanması yolunda göstermiş olduğu kararlılığı uygulamaya koyduğu projeleriyle sürdürmeye devam edecektir" denildi.

11 Temmuz tarihinde sona erecek olan "Yaz Okulu Futbol Turnuvası" nın, oluşturulan lig usulüne göre sürdürüleceği ve turnuvada başarılı olarak dereceye giren takımlara, çeşitli ödül ve hediyelerin verileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?