4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Yeni adli yıl törenle başladı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, yeni adliye sarayının 2007 yılında tamamlanacağını söyledi. 

2006-2007 Adli Yılı'nın başlaması nedeniyle Adliye Sarayı önünde düzenlenen törende, yargı mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda devam eden törende konuşan Gaziantep Barosu Başkanı Aziz Canatar, temeli atılan adliye binası için yer seçiminin isabetli olmadığını savunarak, "Bina bitip hizmete girdiği zaman şu andaki dağınıklık ortadan kalkacaktır. Mahkemeler arası birlik ve bütünlük sağlanmış olacaktır. Böylece bütün yargı mensupları fiziki şartları uygun ve rahat bir ortamda çalışma imkanına kavuşacaktır" dedi. 

Vali Süleyman Kamçı ise, en büyük sıkıntının adliye binasının yetersizliği olduğunu ifade ederek, "Bu konu başta Başbakanımız olmak üzere Adalet Bakanlığımız tarafından da çok sıkı bir şekilde takip ediliyor. 2007 yılında yeni adliye sarayımız bitecek ve bu problemler yüzde 50 oranında azalacak'' diye konuştu. 

Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu da, Gaziantep'in suç işlemede oldukça kötü bir yerde bulunduğuna dikkat çekerek, "'Gaziantep hem nüfus anlamında hem de suç ve ceza istatistiklerinde Türkiye'de 6. sırada bulunuyor. Demek ki suç ve ceza oranı nüfus yoğunluğuna bağlı olarak artış göstermektedir. Yeni adli yılın huzur ve sükunet içerisinde geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?