6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yeni bir tiyatro topluluğu

Gaziantep'te amatör ve profesyonel tiyatro oyuncularının yer aldığı Alternatif Tiyatro Topluluğu kuruldu.

45 oyuncunun bir araya gelerek kurdukları Alternatif Tiyatro Topluluğu olarak Gaziantep'in sanat ve tiyatro yaşamına yeni bir soluk kazandırmayı hedeflediklerini belirten Alternatif Tiyatro Topluluğu kurucularından Genel Sanat Yönetmeni Barış Çiviroğlu, Gaziantep'te sanatsal ve kültürel bir boşluğu doldurmak istediklerini söyledi.

Çiviroğlu, sadece Gaziantep'te değil yurdun dört bir yanında faaliyet göstermek istediklerini, Gaziantep ve Türkiye seyircisine farklı, alternatif bir tiyatro keyfi yaşatmayı planladıklarını belirterek, "Türkiye çapında turneler düzenlemeyi planlıyoruz. Daha şimdiden 5 turne teklifi aldık. Gösterilen bu ilgi bizi son derece mutlu ediyor. ancak öncelikle Gazianteplileri tiyatroya doyurmak istiyoruz. Bu anlamda da Türkiye'nin altıncı büyük ili olması, gelişmiş sanayisi ve çıkardığı ulusal markalarla marka bir kent olan Gaziantep'in tiyatro alanında Gaziantep'in markası olmayı hedefliyoruz. Gazianteplilerinden ise bu yolda bizlerden desteklerini esirgememelerini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Topluluğu kurar kurmaz oyun hazırlıklarını başladıklarını kaydeden Çiviroğlu, "İlk olarak Murathan Mungan'ın ‘Geyikler, Lanetler’ adlı oyununu hazırlıyoruz. Şu an oyunun çalışmalarına başladık. Şubat ayı içerisinde oyunumuzu Gaziantepli tiyatro severlerin beğenisine sunacağız.İkinci olarak ise Kandemir Konduk'a ait ‘İnsanlığın Lüzumu Yok’ isimli oyunu sahnelemeyi, ardından ise çocuklar için sürpriz bir çocuk oyunu hazırlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?