6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yeni eğitim-öğretim yılı törenle açıldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim alanında yapacakları çok şey olduğunu belirterek, "Finlandiya olduk demiyoruz. Danimarka, Norveç üstüne çıktık demiyoruz. Ama hepimizin imkanlarını mahalli imkanlarla birleştirerek bir çığır açtık. Halk bunun farkında" dedi.

2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Gaziantep'te gerçekleşiyor. Gaziantep Adnan A.Ş İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ile gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Hüseyin Çelik, eğitim alanında büyük bir değişiklik yaşandığını belirterek, altyapı, müfredat ve insan kaynakları konusunda büyük reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'de eğitime en öncelikli ilan eden bir hükümet olduğuna dikkat çeken Çelik, bu bakımdan bütçeden en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığını söyledi. Şu anda konsolide bütçeden 1.3 katrilyon pay aldıklarını belirten Çelik, 2008 yılında 3 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını anlattı.

8 Eylül'ün UNESCO tarafından 'Dünya Okuma -Yazma Yılı' olarak ilan edildiğini hatırlatan Çelik, Halkbankası'nın desteklediği 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasının da bugün buradan başlayacağını kaydetti. 160 milyon ders kitabı dağıtımının yapılacağını bildiren Çelik, 60 bin noktaya kitapların ulaştırıldığını söyledi. Çelik, her üç öğretmenden birinin AK Parti iktidarı döneminde atandığını, her dört derslikten birinin AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını dile getirdi.

Daha yapılması gereken çok şeyin bulunduğunu anlatan Çelik, "Finlandiya olduk demiyoruz. Danimarka, Norveç üstüne çıktık demiyoruz. Ama hepimizin imkanlarını mahalli imkanlarla birleştirerek bir çığır açtık. Halk bunun farkında. Siyasi mülahazalarla itibarımızın zedelenmesine müsaade etmeyiz. Karıncalar gibi çalışmamız gerekiyor. Muasır medeniyetler için hamaset, söylem yetmez. Eyleme dönüşmeli. İcraat lazım. Koşmak lazım, Başarı ter kokar. Başarının efendisi çalışmanın kölesi olmak için çalışmak zorundayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?