6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yeni eğitim yılı sıkıntılı başladı

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, 2008-2009 eğitim öğretim yılının sıkıntılı başladığını belirterek, öğretmen atamalarının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Avan, yaptığı açıklamada, 200 bin öğretmenin atama beklediğini belirterek, "24-25 yaşında bir kişi üniversite bitirmiş şu an boşta bekliyor. Ne için bekliyor? Bu ülkeye hizmet etmek için bekliyor. Diğer taraftan okullar da öğretmen bekliyor. Her yerde öğretmen açığı var. Bu şartlar altında Türkiye'de eğitim öğretim başladı. Ne yazık ki 200 bin öğretmen adayımız atama beklerken, 10 bin öğretmen ataması yapılıyor. Okullarımız öğretmensiz kalmakta. Bu ülkenin geleceği olan üniversite mezunu yetişmiş insanlar, bu ülkeye hizmet edememektedir. 200 bin üniversite mezunu öğretmen adayı boşta geziyor. Gelişmekte olan ülkeler için eğitim ve öğretim son derece önemlidir. Ülkemizin kalkınması için eğitim ve yetişmiş insan gücü çok önemli iken neden öğretmen ataması yapılmıyor? Bu soruların ciddi bir şekilde cevaplanması gerekiyor. Ülkenin geleceğinden tasarruf edilmesin. Çünkü eğitimden yapılan tasarruf, ülkemizin geleceğinden yapılan tasarruftur" dedi.

Gaziantep'te eğitimin hala normal şartlara getirilemediğini iddia eden Avan, "Hala kalabalık sınıflarda eğitim yapılıyor. Bir çok okulda onarımlar nedeniyle eğitim öğretim sorunlu başlamıştır. Planlamadaki hatalar nedeniyle eğitim Gaziantep'te sıkıntılı başladı. Okullarımızda personel ve hizmetli açığı vardır. Okullarımızda hiç hizmetli kalmamış durumda. Okullarımızın temizliği yapılamamaktadır. Güvenlik görevlisi konusunda okullara kaynak ayrılmaması sıkıntı yaşatıyor. Okulların temizliği için velilerden para toplanıyor veya okul yönetimi bir kaynak oluşturarak çözüyor. Okulların temizliği bu şekilde nasıl sağlanacak? Okullara yeterli kaynak ayrılmıyor. Personel atanmıyor. Okuldaki öğretmenler güç duruma düşmektedir. Okullarda eğitim ve öğretimin yükü öğretmenlerin sırtında. Gerekli çözümler üretilmiyor. Türkiye yarışta geri kalıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 09:58:51
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 10:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?