6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yeni meslek sahiplerine sertifika

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan 434 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ile çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, "Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Yarın bizlerin yerinde gençlerimiz yer alacak. Eğer biz gençlerimizi iyi eğitemezsek yarınlarımız hüsran olur. Biz bunun bilincinde olduğumuz için gençlerimizi eğitmek istiyoruz. Belediyelerin görevleri yol, su, elektrik gibi ihtiyaçları yapmakla bitmiyor. Sosyal belediyecilik kapsamında insanlarımızın eğitimine de katkı sağlamamız gerekiyor. Gaziantep'in nüfusu merkezde 1 milyon 240 bin ve bu nüfusun 700 binini 18 yaş altı gençlerimiz oluşturuyor. İşte yetişen bu gençliğimizi yarınlara hazırlamak için mutlaka en iyi şekilde eğitmemiz gerekir" dedi.

Meslek edindirme kursları kapsamında düzenledikleri bilgisayar işletmenliği, İngilizce, kuaförlük ve web tasarım kurslarında 4 yıl içinde 4 bin 353 genci eğittiklerini belirten Özkarslı, "Bu dönem içinde bilgisayar işletmenliği kurslarında 306, İngilizce ilk kademe kurslarından 82, İngilizce orta kademe 21, kuaförlük kurslarımızda 14, web tasarım kurslarında ise 11 gencimiz daha eğitim alarak sertifika almaya hak kazandı. 4 yıl içinde düzenlediğimiz bu meslek edindirme kurslarımızdan toplam 4 bin 353 gencimiz faydalanmış. El beceri kurslarımızı, hazır giyim, konfeksiyon gibi kurslarımızla birlikte 4 yılda toplam 15 bin gencimizi eğitmiş olduk. Senede 2 bin 500 insanımıza okuma yazma öğretiyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise, hayatta bilmek kadar güzel bir şey olmadığını belirterek, "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha hayırlıdır. Bu yüzden bilmek, öğrenmek daha iyiyi yapabilmek gayreti içine giren tüm kursiyerleri yürekten kutluyorum. Eskiden tarım toplumunda dede biliyordu. Sanayi toplumunda baba biliyordu. Bu günün bilgi toplumunda ise gençler ve çocuklar biliyor" diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Erdoğan da Gaziantep'in göç alan ve nüfusu artan iller arasında 2. sırada yer aldığını ifade ederek, "Gaziantep, İstanbul'dan sonra yüzde 21 nüfus artışı ile Türkiye'de 2. sırada yer alıyor. Tabii bu genç nüfus artışı hızlı yaşanırken, dünyanın da en büyük sorunu işsizlikken eğitimin ve yetişmiş elemanın önemi daha da ortaya çıkıyor. Yetişmiş eleman sayımızı bu kurslarımızla arttırabilirsek, Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara taşıyabiliriz. Türkiye çok genç bir nüfusa sahip, bu gençlerimizi eğitmekten, meslek sahibi yapmaktan daha güzel ne olabilir. Onun için bu eğitimlerin düzenlenmesinde eğmeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından meslek edindirme kurslarında eğitim alarak sertifika almaya hak kazanan 434 öğrenciye sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 12:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?