4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Yerel gazete Saddam posteri dağıttı

Gaziantep'in Nurdağı İlçesinde yayınlanan Fısıltı Gazetesi, yayın hayatının birinci yıldönümünde okuyucularına Saddam Hüseyin posteri dağıttı. 

Gazetenin imtiyaz sahibi Ramazan Tuncer, 15 Ocak 2006 tarihinde yayın hayatına başladıklarını ve birinci yıldönümlerinde bir süre önce idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in posterini dağıtmaya karar verdiklerini belirtti. 

Tuncer, bin adet bastırdıkları Saddam Hüseyin posterlerini okuyucularına dağıttıklarını belirterek "Irak'ta işlenen insanlık suçlarına duyarsız kalan, sözde insan hakları savunucuları ve Irak lideri Saddam Hüseyin'i adil olarak yargılamadan idam eden işgalci güçleri kınamak ve protesto için bu posteri dağıttık" dedi. 

Saddam'ın idamının bir insanlık ayıbı olduğunu, tüm İslam dünyasına karşı işlenen bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Tuncer, şunları söyledi: "Kurban Bayramı'nın birinci günü uygulanan bu ayıp, asırlar geçse de unutulamayacaktır. Onu idam edenler ve yargılayanlar, Saddam'dan daha adil değil. Dünyanın neresinde olursa olsun, neresinde yaşarsa yaşasın, dili, dini, mezhebi ve tabiatı ne olursa olsun, zulüm yapmaya ve zulüm görmeye hiç kimsenin hakkı yok. Mert ve kahramanca bir asker gibi ölüme giden Saddam'ın hiçbir devlet başkanından aman dilemeyip ölüm fermanını kabul etmesi, en büyük onur en büyük kahramanlıktır." 

Ramazan Tuncer, bir gazeteci olarak Irak'ta insanlık suçu işleyen işgalcilerin Irak'ı terk etmelerini istediğini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 10:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat IP: 88.231.192.xxx Tarih : 17.01.2007 13:12:17
tşkkrler bu gibi olaylara birey olarak düşüncelerimizi paylaşamıyoruz tr de sesimizi duyurmamız imkansız durumda. insanların ne düşündükleri kimin umurunda.dediğiniz gibi onuruyla ölüm fermenını kabul etti ve insan hakları savunucularıda bunu bir sinema filmi gibi izlediler. bunu göre göre bile bile tepki vermeyen engellemeyen insan hakları savunucuları olarak bilinen ve insan hakları ihlali eden amerika birleşik devletlerinin ayıbıdır bu. ve bu insanlık dışı eylemi durdurmadıkları için şiddetle kınıyorum.