4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Yine bir yardım, yine bir rezalet!

Gaziantep’te, Dünya Bankası’nın desteklediği Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında dağıtılan 12 YTL’lik çocuk yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu.

Kaymakamlıklardan ve okullardan yapılan açıklama üzerine çocuk başına 12 YTL’lik eğitim ve sağlık yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabahın ilk saatlerinden itibaren merkez postane önünde toplanmaya başladı.

Mesai saatinin başlamasına kadar sıraya geçen vatandaşların oluşturduğu kuyruk, yaklaşık 250 metreyi buldu. Güneş altında zor anlar yaşayan vatandaşlar bir an önce içeri girerek paralarını almak istedi.

Vatandaşların bir an önce içeri girmek istemesi ise görevlilerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Sırayı bozan bazı kadınlar, görevliler tarafından güçlükle sıradan çıkarıldı.

Uzun kuyruğu gören ve sıranın kendisine gelemeyeceğini düşünen bazı kadınlar ise kuyrukta araya girmeye çalışınca, kadınlar arasında zaman zaman kavgalar yaşandı. Kuyrukta bekleyen vatandaşların tamamını kadınlar oluşturunca, yardım parasını almaya gelen erkeklere ise çocuk bakıcılığı yapmak kaldı. Kucaklarına aldıkları çocuklarına bakıcılık yapan erkekler, kadınların oluşturduğu uzun kuyruk yanında ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yetkililer, 12 YTL’lik çocuk parası dağıtımının iki hafta süreceğini, bu nedenle vatandaşların uzun kuyruklarda beklemesinin gereksiz olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 13:49:46
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 14:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?