2
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİANTEP

Yine yardım rezaleti!

Gaziantep’te bir işadamının yaptığı gıda yardımından yararlanmak isteyen yaklaşık 10 bin kişi, dağıtım sırasında izdiham yaşanınca birbirini ezdi. İzdiham sırasında yaşlı bir kadın fenalık geçirince yardımına vatandaşlar yetişti.

Orient Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Nurettin Küncülü’nün eski otogar alanında yaptığı gıda yardımından yararlanmak isteyen yaklaşık 10 bin kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren dağıtım alanına geldi. Dağıtımın başlaması ile birlikte, bir an önce yardım paketini almak isteyen vatandaşlar izdiham yarattı. Görevlilerin zor anlar yaşadığı izdiham sırasında vatandaşlar birbirini ezdi.

İzdiham sırasında çocuklar ve yaşlılar ezilme tehlikesi yaşadı. 65 yaşındaki Yeter Geyik adlı yaşlı bayan, yaşanan izdiham sırasında fenalık geçirdi. Geyik’in fenalık geçirdiğini görüntülemeye çalışan kameramanlar ile çekim yapılmasını istemeyen görevliler arasında tartışma yaşandı. Fenalık geçiren yaşlı kadın vatandaşların yardımı ile izdiham alanından uzaklaştırıldı. Sürekli yüzünü kameralardan saklayan Yeter Geyik, izdiham nedeniyle tansiyonunun düştüğünü belirterek, yalnız yaşadığını ve yardıma muhtaç olduğunu söyledi.
İşadamı Nurettin Küncülü, yardım dağıtım alanına gelerek vatandaşlarla sohbet etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Küncülü, yardım dağıtımını geleneksel olarak her yıl iki kez yaptığını belirterek, "Yardım dağıtımlarımız her geçen yıl artarak devam ediyor. Bu yıl 6 bin 500 vatandaşımıza 20’şer kilogramlık yardım paketi ve 5’er litrelik yağ dağıtıyoruz. Yardım almaya gelen vatandaşların yarattığı izdiham bizi üzmesine rağmen başka bir dağıtım şekli bulamadık" dedi.

İşadamı Nurettin Küncülü’nün yanına gelen bir bayan vatandaş ise kendisinden çocuğunun tedavisi için yardım talebinde bulundu. Görüntü alınmasını istemeyen kadın, yaşanan izdiham nedeniyle de Nurettin Küncülü’yü eleştirdi.

ORHAN ÇİÇEK-GAZİANTEP (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 13:26:07
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih büyükünlüer IP: 88.241.255.xxx Tarih : 6.09.2008 13:49:52

bu adamın yardım yaparak şirin görünmeye çalıştığını hala fark edemedimi antep halkı ALLAH ın sopası yok derler işte adam o kadar sahtekarki allah onuda ensevdiği varlığını alarak cezalandırmış o etrafta yardım yapıyo ama fetiyedeki otelinin işçileri üç aydır maaşlarını alamıyor çalışanlar ücretlerini istedikleri zaman da darp ve tehdid edilerek dışariya atılıyolar