6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yön bulmak artık kolay

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kavşaklara yerleştirilen yön bilgi levhaları, sürücülerin gidecekleri yere kolayca gitmesini sağlarken, trafik akışını rahatlatıyor.


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü tarafından satın alınarak kentin ana arterler ve kavşakların tamamına yerleştirilmeye başlanan “Kavşak İçi Yön Bilgi Levhaları” şehir içi ulaşımın çağdaş bir yapıya kavuşturularak, vatandaşların gidecekleri yere daha kolay gitmesini sağlamayı amaçlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kavşak ve ana arterlerde belirlenen toplam 250 noktaya toplam 750 levha konulacağını belirterek, “Gaziantep nüfusu her geçen gün artarken trafiğe giren araç sayısı da artıyor. Trafikte meydana gelen bu yoğunluğun trafik sıkışıklığına neden olmaması için belediye olarak gerekli önlemleri alıyoruz. Kent içi trafiği rahatlatan kavşak çalışmalarımızdan sonra şimdi de ana arter ve kavşaklara yön levhası yerleştiriyoruz. Ana arterlerde bulunan kavşakların tamamında yapılacak olan bu yönlendirme levhaları sayesinde ulaşım daha hızlı akacak ve trafikteki sıkışıklıklar giderilecektir.” dedi.


Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezindeki kavşaklarda bulunan 250 noktanın 34'üne toplam 136 adet levha konulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar belirlenen noktaların tamamına Kavşak İçi Yön Bilgi Levhaları’nın yerleştirilerek kentin daha modern bir hale getirileceğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?