6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yönetici atamalarına tepki

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu, yönetici atama yönetmeliği ve uygulama genelgesinin, beklentilere cevap vermekten uzak olduğunu bildirdi.

Efiloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmenlerin yönetici atama yönetmeliği ile ilgili beklentilerine cevap vermemesinin anlaşılabilir bir durum olmadığını kaydederek, "Yönetici Atama Yönetmeliği ve Uygulama Genelgesi bu haliyle yönetici adaylarının beklentilerine cevap vermekten; kariyer, liyakat ve adalet ölçütlerinden uzaktır. Eğitim yönetiminde yargı-bakanlık kıskacı, eğitim çalışanlarını 5 yıl boyunca mağdur etmiştir. Son 5 yılda yayınlanan yönetmeliklerin yargı tarafından iptal edilmiş olması binlerce öğretmeni mağdur ettiği gibi eğitim kurumlarını yönetilemez hale getirmiş, eğitim yönetimini bir çıkmaza sürüklemiştir" dedi.

Danıştay'ın Yönetici Atama Yönetmeliği'nin iptaline ilişkin kararlarındaki gerekçelerden birinin, yönetmeliğin sınav esaslı olmaması olduğunu ifade eden Efiloğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yargı kararlarına ve yönetici adaylarının beklentilerine rağmen sınavsız yönetmelik ve uygulama genelgesinin yayınlanmış olması, sendikamız tarafından kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu Danıştay kararlarına rağmen Yönetici Atama Yönetmeliği'ne sınav şartının konulmamış olması eksik bir düzenleme olup, yönetmelik bu haliyle tek başına hukuka, kariyer ve liyakat ve adalet ölçütlerine aykırıdır. Ayrıca Ek-2'deki adil olmayan kriterlerden dolayı, özellikle ilçelerde çalışan öğretmenlere negatif ayrımcılık yapılmıştır. Bakanlık yasal düzenlemeler gereği verdiği ödüllerin bir kısmını değerlendirmeye almayarak, taltif ettiği öğretmenleri üzmüş, verdiği belgeleri anlamsızlaştırmıştır. Hem yargı kararları gereği hem de yönetici adaylarının beklentileri olan kariyer, ehliyet, liyakat ve adalet ölçütleri gereği, MEB değişikliğe giderek sınav esaslı yeni bir yönetmeliği bir an önce yürürlüğe koymalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?