6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yörel yemek yarışmasına başvurular

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak "3. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamındaki yöresel yemek yarışmasına başvurular başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek yarışmaya katılım için başvurular başlarken, yarışmaya katılım şartları da açıklandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"- 18 yaşından gün almış bay-bayan, amatör yarışmacılar, başvurularını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne şahsen yapacaklardır. Başvuruda adayların bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan suretini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yarışma ilk müracaat eden 50 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Daha önceki yarışmalarda dereceye girenler yarışmaya katılamayacaklardır. Başvuru tarihi 10 Eylül 2008-6 Ekim 2008, ön eleme tarihi 8 Ekim 2008, final tarihi ise 14 Ekim 2008 saat 10.00'da yapılacaktır.

- Adaylar yarışmaya "Ekşili Ufak Köfte" ve "Antepfıstıklı Tatlı" (Antepfıstığı kullanarak, pratik kolay yapılabilen, yarışmacının kendi yaratıcılığı ile hazırlayacağı bir tatlı) ile katılacaklardır.

- Yarışmaya müracaat eden katılımcılar arasında yapılacak ön eleme sözlü mülakat şeklinde olacaktır.

- İlk 10'a giren yarışmacılar, yarışma konusu olan "Ekşili Ufak Köfte" ve "Antepfıstıklı Tatlı" için gerekli tüm araç-gereç ve malzemelerini kendileri temin ederek, Aşçılık Programı'na ait uygulama mutfağında iki saatlik süre içerisinde pişirecek ve servise hazırlayacaklardır. Ekşili Ufak Köfte için gerekli köfteler yuvarlanıp pişirilmiş, et ve nohut haşlanmış olarak, yarışmacılar tarafından (4 kişilik) hazırlanarak getirilecektir. Servis edilen yemekler jüri tarafından 5 ayrı kategoride değerlendirilerek puanlandırılacaktır.

- Değerlendirme lezzet, görünüş, kıvam, sunum ve mutfak çalışma düzeni ve temizliği açısından yapılacaktır. Her bir kategoride alınan puanlar göz önünde bulundurularak, en yüksek puanı alan ilk 5 yarışmacı şu ödülleri almaya hak kazanacaktır; birincilik ödülü beşli altın, ikincilik ödülü iki buçuklu altın, üçüncülük ödülü tam altın, dördüncülük ödülü yarım altın, beşincilik ödülü çeyrek altın."

Yarışmaya katılan yemeklerin tariflerinin, katılımcılara herhangi bir ücret ödenmeden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Yemekleri'nin tanıtımı ve festivalle ilgili her türlü dokümanda izin alınmaksızın kullanılabileceği de belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 18:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?