6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yöresel yemek yarışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 11-15 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacak "3. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Yöresel yemek yarışması düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenleneceği belirtildi. Yarışmaya, 18 yaşından gün almış, bay, bayan, amatör yarışmacıların başvurabileceğini ve başvuruların İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne şahsen yapacakları kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başvuruda adayların bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan suretini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yarışma ilk müracaat eden 50 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Daha önceki yarışmalarda dereceye girenler yarışmaya katılamayacaklardır. Başvuru tarihi 10 Eylül 2008 - 6 Ekim 2008 arasıdır. Adaylar yarışmaya 'Ekşili Ufak Köfte' ve 'Antepfıstıklı Tatlı' (Antepfıstığı kullanarak, pratik kolay yapılabilen, yarışmacının kendisinin hazırlayacağı bir tatlı) ile katılacaklardır. Yarışmaya müracaat eden katılımcılar arasında yapılacak ön eleme sözlü mülakat şeklinde olacaktır. İlk ona giren yarışmacılar, yarışma konusu olan 'Ekşili Ufak Köfte' ve 'Antepfıstıklı Tatlı' için gerekli tüm araç gereç ve malzemelerini kendileri temin ederek Aşçılık Programına ait uygulama mutfağında iki saatlik süre içerisine pişirecek ve servise hazırlayacaklardır. Ekşili Ufak Köfte için gerekli köfteler yuvarlanıp pişirilmiş, et ve nohut haşlanmış olarak, yarışmacılar tarafından (4 kişilik) hazırlanarak getirilecektir. Servis edilen yemekler jüri tarafından beş ayrı kategoride değerlendirilerek puanlandırılacaktır. Lezzet, görünüş, kıvam, sunum, mutfak çalışma düzeni ve temizliği kategorisinde alınan puanlar göz önünde bulundurularak en yüksek puanı alan yarışmacılardan birinciye beşli altın, ikinciye iki buçuklu altın, üçüncüye tam altın, dördüncüye yarım altın ve beşinciye çeyrek altın ödül verilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?