6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Yurt dışına gidecek öğrencilere bilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim ve kültürün geliştirilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışına öğrenci gönderiyor. 10 öğrencinin İngiltere'ye, 10 öğrencinin de Almanya'ya gönderildiği programla, hem öğrencilerin dil eğitimi almaları hem de kültür alışverişinin sağlanması hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu, gönderilecek öğrenciler, aileleri, okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilerin, Büyükşehir Belediyesi'nde de bir değerlendirmeden geçerek yurt dışına gitmeye hak kazandıklarını belirtti. Öğrencilerin seçiminde Gaziantep'i ve ülkelerini temsil edebilme özelliğine de önem verdiklerini belirten Göksen, “Üç yıldır düzenlediğimiz programın bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl yurt dışına gönderdiğimiz öğrencilerimiz, hem kendilerine hem de okullarına faydalı oldular. Bu yıl da öğrencilerimizin çok başarılı olacağına eminiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu da yaptığı konuşmada, öğrencilerin yurtdışında görecekleri eğitim ve kültürel diyalogun ülkelere katkılarının önemini anlattı. Çanlıoğlu, öğrencilerin Türkiye'ye yakışacak şekilde bir temsil yeteneğine sahip olmaları gerektiğini ve her birinin birer kültür elçisi olduklarını unutmamalarını ifade etti.

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini dile getirdiği toplantıda, oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Dairesi yetkilileri tarafından öğrencilerin yapacakları hazırlıklar konusunda bilgi verildi.

Toplantının sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen ve Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu , öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?