3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Yürüyen Tornacı, KKTC'ye gidiyor

Gaziantepli 26 yaşındaki tornacı ustası Erdoğan Erikçi, 60 bin şehit için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) 60 günlük bir yürüyüş başlattı. Erikçi, amacının Rum propagandasıyla vatanını unutan Kıbrıslı gençlere "Vatanına sahip çık" mesajı vermek olduğunu söyledi.

2003 yılında Bağdat’ta canlı kalkan olan, 3 ay önce de Türk bayrağına yapılan saygısızlık nedeniyle elinde bayrakla Çanakkale’ye 30 günlük yürüyüş düzenleyen Erdoğan Erikçi, bu kez 60 bin şehit için KKTC’ye 60 günlük bir yürüyüşe çıktı.

Erikçi, yürüyüşüne bu sabah Mersin’deki Atatürk Parkı içerisinde bulunan Refah Şehitliği önünden başladı. Sırtındaki çantanın bir yanında Türk, diğer yanında KKTC Bayrağı bulunan ve alnında, "Şehitler Ölmez" bandı taşıyan Erikçi, bu yürüyüşü birilerinin etkisinde kalarak ya da birilerinin talimatıyla yapmadığını, tamamen kendi inisiyatifi doğrultusunda gerçekleştirdiğini söyledi.

1571 yılında 50 bin, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda da 10 bin olmak üzere 60 bin şehit verilen yavru vatan için 60 günlük geceli gündüzlü bir yürüyüş yapacağını dile getiren Erikçi, "Bu iş gönül işi. Hiç bir yerden emir almadım. Kimsenin malı değilim. Halkın malıyım" dedi. Yavru vatan üzerinde dünya genelinde büyük oyunlar oynandığını vurgulayan Erikçi, "Kıbrıslı gençler, Rum televizyonlarının beyin yıkama yayınlarından dolayı vatanlarını unutup Rum kesimine ilgi duymaktadır. Benim amacım onları bu yanlıştan uyandırıp, bedeli atalarımızın kanı ile ödenen bu vatana sahip çıkın mesajı vermektir" diye konuştu.

Kıbrıs’ta Rauf Denktaş ve Mehmet Ali Talat ile görüşeceğini ifade eden Erikçi, "Daha sonra Beşparmak Dağları’nda 1974 Barış Harekatı’ndan kalma bir tankımız var. O tankın yanında çadır kurup 10 gün 10 gece orada kalacağım. Orada su yok, elektrik yok, yemek yok. Bu şartlarda kalıp şehitlerimize dua edeceğim" şeklinde konuştu. Erdoğan Erikçi, yürüyüş sırasında en büyük zorluğun öldürülmek olduğunu, buna da zaten hazır olduğunu söyledi. Erikçi, Mersin Refah Şehitliği önünden başladığı yolculuğunu Silifke’nin Taşucu Beldesi’ne kadar sürdürecek. Oradan deniz yoluyla Kıbrıs’a geçecek olan Erdoğan Erikçi, yürüyüşüne KKTC’de devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 15:34:20
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 15:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?