6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Zabıta ekipleri göz açtırmıyor

Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, sağlıksız gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine göz açtırmıyor.

Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde genel bir denetim yapan ekipler, 5 işyerinde ele geçirdikleri sağlıksız gıdaları imha ettiler. Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, okul çevrelerinde patlayıcı madde satan işyeri ve seyyar satıcılara yönelik yapılan denetimlerde de çok sayıda patlayıcı madde ele geçirerek imha ettiler.

Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, halkın sağlığıyla oynamaya teşebbüs eden işyerlerine kesinlikle taviz vermediklerini belirterek, “Tarım İl Müdürlüğü görevlileriyle işbirliği halinde yapılan denetimlerde, 291 adet çeşitli gramajlarda bisküvi, çocuk maması, çikolata, gofret, konserve, çay ve ketçap gibi gıda ürünleri ele geçirilmiştir. Ekiplerimizin denetimleri sonucu gıdaların son kullanma tarihlerinin geçmiş olduğu tespit edilmiştir. İşyerleri hakkında yasal işlem yapılmıştır. Gıda ürünleri ise imha edilmiştir” dedi.

İnsan sağlını korumanın hizmetlerin en kutsalı olarak gördüklerini belirten Öztekin, “Halkımızın gıda ürünlerini alırken, mutlaka son kullanma tarihlerine bakmaları gerekmektedir. Aksi takdirde üzücü olaylarla karşılaşabiliriz. Denetimler ne kadar sık olursa olsun, halkımız bilinçli tüketim yapmadığı sürece sonuç alınamaz. Bu nedenle tüm gıda maddelerini alırken dikkatli olmalıyız” diye konuştu.

Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri önceki gün okul çevrelerinde yapılan denetimde ise çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturan çok sayıda patlayıcı madde ele geçirdi. Denetimlerde ele geçirilen, bin adet mantar, 10 bin adet çata pat, 250 adet tel maytap, 400 adet şeytan füzesi, 10 bin adet plastik patlayıcı, 3 bin 500 adet diş cap patlayıcı, 600 adet ufo patlayıcı ve 800 adet hava roketi imha edilirken, işyerleri hakkında yasal işlem yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?