6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Zabıta ekipleri göz açtırmıyor

İlçe genelinde denetim ve kontrollerini aralıksız sürdüren Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Temmuz ayı içerisinde 5 bin 194 işyerini denetledi.

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayı içerisinde 5 bin 194 işyerinin denetlendiği, 103 işyerine Zabıt Varakası tanzim edildiği, 52 işyerine maktu ceza uygulanarak toplam 7 bin 560 YTL para cezası uygulandığı belirtildi. 3 bin 24 işyerinin ihtar edildiği kaydedilen açıklamada, "Ayrıca, 148 tebligat yapılmış, 158 evrak işlem görmüş, 15 işyerine 3 gün ile 14 gün arasında encümen kararıyla kapatılma kararı verilmiştir" denildi.

Temmuz ayı içerisinde yapılan denetimlerde iki işyerinde 92 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesinin alınarak imha edildiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, zabıta ekiplerinin halkın huzur ve refahı için her an görevinin başında olduğunu söyledi. Halkın sağlığını önemsediklerini ve sağlıksız üretim ve satış yapılan hiçbir şeye müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini kaydeden Başkan Ömer Can, amaçlarının vatandaşın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

Sokak işgalleri konusunda zabıta ekiplerinin kararlı bir çalışma içinde olduğunu ve kesinlikle işgallere müsaade etmediklerini ifade eden Can, zabıta ekiplerinin fırın denetimlerini de aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü, fırınların temizliği, ekmeğin gramajı gibi konularda kesinlikle müsaade etmediğini ve cezai işlem uyguladıklarına dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 10:14:55
Güncelleme :4 Ağustos 2008 Pazartesi 16:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?