4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Zabıtadan patlayıcı denetimi

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde zabıta ekipleri patlayıcı denetimi yaptı. Ramazan Bayramı'nda artan patlayıcı satışlarına yönelik denetimler yapan Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, bin adet patlayıcı madde ele geçirdi.

Özellikle okul çevrelerinde bulunan işyerlerinde satılan patlayıcılara el koyan zabıta ekipleri, kontroller sırasında sağlık koşullarına uygun olmadığını belirlediği 500 torba cipsi toplayarak imha etti. İşyeri sahiplerine gerekli uyarı ve ceza işlemleri yaptıklarını belirten Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürü Nuri Şevli, bayram öncesinde ve bayram sonrasında başarılı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Şevli, 444 27 02 nolu telefona gelen ihbarlar üzerine patlayıcı madde satan işyerlerine ani denetimler yaptıklarını belirterek, “Çocuklarımız için büyük tehlike arz eden patlayıcı maddeleri topladık. Ayrıca bu denetimlerimiz sırasında, 500 adet küçük kağıt torbalara paketlenmiş etiketsiz ve sağlık koşullarına uygun olmayan patates cipsi yakaladık. Yakalanan patlayıcı maddeleri ve mısır cipsini imha ettik. İşyeri sahiplerinin ise bazılarını ikaz ederken, çok sayıda patlayıcı bulunduranlara cezai işlem yaptık” dedi.

Patlayıcı maddeler konusunda velileri de uyaran Şevli, şunları söyledi: "Dükkânlarda satılan patlayıcı maddeler çocuklar için büyük tehlike arz etmektedir. Zaman zaman bu tür üzücü kazalara da şahit olmaktayız. Bu nedenle anne ve babaların çocuklarının bu tür patlayıcı maddeler almasına engel olmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca bu tür patlayıcı madde satan işyerlerini de zabıta müdürlüğümüze bilmelerini istirham ediyor. Bizler herhangi bir kaza yaşamdan tedbir alınmasından yanayız. Birkaç çocuğumuz bu patlayıcı maddelerden zarar gördükten sonra tedbir almak yanlış olur.”

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 14:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?