6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Zabıtalar tiryaki avına çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, en işlek caddelerde takibe aldığı sigara tiryakilerinden yere izmarit atanlara 20 YTL para cezası kesti.

Yeni yasa ile birlikte cadde ve sokaklarda sigara izmaritlerini yere atan vatandaşları kontrol altına almak isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, ilginç bir yöntem buldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kentin en işlek caddelerinde görevlendirilen zabıtalar, yürürken sigara yakan vatandaşları takibe aldı. Sigara bittikten sonra izmaritini yere atanlara ise 20 YTL para cezası kesildi.

Yere sigara izmariti attığı için ceza kesilen bir vatandaş, yasağı bildiğini ancak buna rağmen attığını itiraf ederek, "Biliyordum ancak dalgınlığıma geldi sanırım. Bunu ödemekten başka çaremiz yok. Bundan sonra atmamak için dikkat edeceğim" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, bu gibi denetimleri aralıksız sürdüreceklerini ve rahatsızlık verici şekilde sigara içilen bütün ortamları ortadan kaldırmaya çalışacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 18:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LEADER IP: 62.248.26.xxx Tarih : 21.05.2008 08:47:56

gaziantepte zabıta önce en işlek caddelerde köşeleri sahiplenen ve sülük gibi yapışan dilencileri toplasın sonra kaldırımı işgal edip yayaları yola atan esnafı sonra kendini.....