3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Zehir hafiyeler

Gaziantep’te Ali Tutkun İlköğretim Okulu öğrencileri, bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla hakkında soruşturma açılan öğretmenlerinin suçsuzluğunu kanıtlamak için dayak atıldığı ileri sürülen öğrencinin ablasının itiraflarını kameraya kaydetti.

Öğrencisini dövdüğü öne sürülen öğretmen, öğrencilerinin getirdiği kaseti Milli Eğitim Müdürlüğü’ne delil olarak sundu.

Merkez Şehitkamil İlçesi’ndeki Ali Tutkun İlköğretim Okulu’nda görevli fen bilgisi öğretmeni Neşe Demirkıran hakkında, H.G. adlı öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla soruşturma açıldı.

İftiraya uğradığını iddia eden öğretmene en büyük destek öğrencilerinden geldi. Bir grup öğrenci, öğretmenlerinin haklılığını ispatlamak için hafiyeliğe soyundu. İddiaya göre, fen bilgisi öğretmeni Neşe Demirkıran, kavga eden H.G. adlı öğrenciyi dövdü. Olay üzerine ailesi 5 günlük rapor alarak öğretmenden şikayetçi oldu. Öğrenciyi dövmediğini, sadece hafif bir şekilde yanağına tokat attığını öne süren Neşe Demirkıran hakkında soruşturma açıldı.

Öğretmenleri Neşe Demirkıran’ın iftiraya uğradığını düşünen öğrenciler olayın peşini bırakmadı. Dayak atıldığı ileri sürülen öğrencinin ailesini ziyarete giden bir grup öğrenci, aile tarafından eve kabul edilmedi. Bunun üzerine öğrencilerin aklına başka bir çözüm yolu geldi. Öğrenciler, kamerayla dayak yediği öne sürülen öğrencinin aynı okulda okuyan ablası Ş.G.’yi çalıştığı işyerinden alarak bir itiraf kaseti çekti. Öğrencilerin çektiği görüntüde abla Ş.G., şunları söyledi:

"Okul müdürü suçludur. Okul müdürü bizim evi telefonla arayarak, babamla 7 dakika görüşme yaptı. Neşe öğretmene haksızlık yapıldı. Ancak ben bunları söylersem, ailem beni döver."
Ablanın itiraflarını çeken öğrenciler, soluğu öğretmenleri Neşe Demirkıran’ın yanında aldı. Neşe öğretmen, öğrencilerinin getirdiği kaseti izleyince hem çok şaşırdı, hem de çok duygulandı. Neşe Demirkıran, elindeki görüntü kasetiyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek, Okul Müdürü Abdullah Bayram hakkında 20 maddeden oluşan yolsuzluk iddialarıyla dolu bir dilekçe sundu.

Neşe Demirkıran’ın babası Selahattin Genç, kızına iftira atıldığını ileri sürerek, "Kızım bu okulda öğrencileri tarafından sevilen bir öğretmendi. 22 Nisan tarihinde, 23 Nisan törenleri nedeniyle okul müdürü tarafından görevlendirildi. Kızım, hasta olduğunu öne sürerek sevk kağıdı istedi. Müdür Abdullah Bayram sevk kağıdı vermedi. Kızım kalp rahatsızlığı geçirerek acil servise kaldırıldı. Kızım ölebilirdi. Kendisi hakkında şikayetçi olunca, okul müdürü kızıma karşı kin besledi. Dayak olayının arkasında bu olayın etkisi var" dedi.

İtiraf görüntülerini çeken öğrencilerden R.T. ile G.K. ise, öğretmenleri Neşe Demirkıran’ın suçsuz olduğunu belirterek, "Neşe öğretmen, eğitimlerimizi sürdürmemiz için bize destek veren bir kişi. Bu olay da bir komplodur. Öğretmenimizin dövdüğü iddia edilen öğrenci aynı gün ve ondan sonraki günler okula sürekli geldi. Öğretmenimizin rahatsızlandığı olayla ilgili açılan soruşturma sonrası müfettişler bizlerin de ifadesine başvurdu. Okul Müdürü Abdullah Bayram ve Müdür Yardımcısı Nuh Okumuş bizleri bir odaya çekerek, müfettişe neler söylediğimizi sordu. Bize kendileri lehinde ifade vermeleri halinde diploma notunu 5 vereceklerini söylediler. Kabul etmeyince, bizi tehdit ettiler. Öğrencileri dövdükleri mavi boru sopayla bizleri döveceklerini söylediler. Müdür yardımcısı önümüzü keserek, ’Siz bittiniz’ dedi. Ondan kaçarken düşüp yaralandık" diye konuştu.

Öğrenciler, dövüldüğü iddia edilen öğrencinin ablasının, çektikleri görüntülerde Neşe öğretmenin suçsuz olduğunu, müdürün haksızlık yaptığını söylediğini ifade ederek, "Okul müdürümüz çizgi film, dergi, spor veya fotokopi parası adı altında bizden sürekli para toplardı. Vermeyen öğrencileri de mavi boru sopasıyla döverdi. Soruşturma geçirdiğinde de Neşe öğretmenin haksız olduğunu söylememizi, böyle yaptığımız taktirde zayıf notlarımızı düzelteceğini söyledi" şeklinde konuştu.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan ve öğretmen Neşe Demirkıran’ı suçlayan Okul Müdürü Abdullah Bayram ise, şunları söyledi:

"Neşe öğretmenin, yağmurlu günde çocukları götüreceği görevi kabul etmemesinden dolayı aramızda bir sorun yaşandı. Dövdüğü iddia edilen öğrenciyi ve ailesini asla tanımam. Veli zaten bana değil, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek şikayet dilekçesini verdi. Bu olaylar olduğunda ben okulda değildim. Hakkımda çıkan yolsuzluk iddiaları asılsızdır. Ben asla para işlerine karışmam. Asıl Neşe öğretmen, öğrencileri benim için organize ediyor. Öğrencileri örgütleyen öğretmen, beni yıpratmaya çalışıyor. Ben de bu iddiaların soruşturulmasını istiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 13:41:39
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
utku Demirkıran IP: 88.231.37.xxx Tarih : 2.10.2008 12:36:10

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen okul müdürü daha iyi bir okula atanmıştır.ceza alacağına ödüllendirilmiştir.