5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Zenga'nın basın toplantısı

Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, hiç üst üste 3 maç kaybetmediğini belirterek "Hep kazanmaya alışmış birisiyim. Ama şu an üst üste 3 mağlubiyet aldık. Bu beni daha da hırslandırıyor" dedi. 

Celal Doğan Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, takımın ligdeki durumunu değerlendirdi. Ligde son 3 haftadır kaybettiklerini ve puan cetvelinde 5. sıradan 13.'lüğe kadar düştüklerini belirten Zenga, "Son 3 haftadır kaybediyoruz. Bunların ikisinde çok iyi mücadele ettik. Ancak son Ankaraspor maçında çok kötü oynadık. Bu maçlar kaybetmememiz gereken maçlardı" dedi. 

Çok dengeli bir ligde oynadıklarını hatırlatan Zenga, ligin çok zorlaştığını belirterek şöyle konuştu: "Bütün takımların puanları birbirine yakın. Takımlar güç olarak birbirine yakın ve dengeli. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor. Biz şu an çok sakin bir pozisyonda olabilirdik. Ama 3 haftada kaybettiğimiz puanlardan dolayı sakin olmayan bir pozisyon içerisine girdik. Kariyerimde hiç üst üste 3 maç kaybetmiş değilim. Hep kazanmaya alışmış biriyim. Ama şu an üst üste 3 mağlubiyet aldık. Bu bana kişisel olarak çok büyük güç ve cesaret verdi. Bana yaşamadığım şeyleri yaşattı. Bu da beni daha da hırslandırmaktadır." 

Kötü gidişlerde her zaman bir sorumlu arandığını, alınan başarısız sonuçlardan dolayı hiçbir bahanenin arkasına sığınmadığını söyleyen Zenga, sözlerine şöyle devam etti: "Takım olarak elde edilen sonuçlarda tüm sorumluluk şahsıma aittir. Hiçbir zaman bahane aramadım. Ben takımı her maçı kazanması için en iyi şekilde maça hazırlarım. Hiçbir maçta da taraftarı utandıracak birşey yapmadım. Takımın başarısı için günde 24 saat çalışıyorum" 

Kayserispor ile Cumartesi günü oynayacakları maçın önemine de değinen Zenga, şöyle konuştu: "Bu takım ligde her takımı yenecek bir güce sahip. Cumartesi günü oynayacağımız Kayserispor maçı özellikle futbolcularımız için çok önemli. Bu maç onların şu anki görüntülerini değiştirecek bir maç olacak. Ben inanıyorum ki futbolcularımız da bu maçın öneminin farkındadır. Futbolcular bu maçı kazanarak görüntülerini değiştirmek isteyecekledir. Maçı kaybettikleri zaman ise futbolcular problem içinde kendilerini bulacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 18:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer asım uykulu IP: 88.242.205.xxx Tarih : 23.11.2006 13:08:29
ben istanbulda yaşayan gaziantepliyim. hocamız çok ii kariyerini ispatlamış insan yalnız bu defansa özelikle mehmet çoguma bir altarnatif yokmu ya.hoca bunu göremiyormu 3 yenilginin kasetlerini alsın seyretsin hatayı defansda en çok kim yapıyor. adam kaçıran adamını tutamıyan mehmet çogumdur.ve birde orta sahada oyun kuracak adam yok sorun buralarda .saygılar başarılar her şey gaziantepspor için.