6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Zengin dilenci

Gaziantep'te sivil zabıta ekipleri tarafından dilenirken yakalanan şahsın üzerinde 8 adet cumhuriyet altını ve 2 bin 170 YTL nakit para ele geçirildi. Dilencinin yarım günlük hasılatının 86 YTL olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı mobil ekip olarak adlandırılan sivil zabıtalar, Alaybey Mahallesi'nde şüphelendikleri bir dilenciyi takibe aldı. Şıhcan Caddesi üzerinde iş yerlerine girerek dilenen Mustafa K. (81) suçüstü yakalanarak Dilenci Toplama Merkezi'ne götürüldü. Burada yapılan aramada, üzerinde 8 adet cumhuriyet altını ve 2 bin 170 YTL nakit para olduğu tespit edilen şahsa, bu parayı nereden getirdiği soruldu. Mustafa K., parayı önce tarla satarak elde ettiğini, daha sonra tarlasından elde ettiği hububatı satarak kazandığını ileri sürdü. Zabıtaların ısrarlı sorularına karşılık çelişkili bilgiler veren şahsın bütün paralarına el konuldu. Ayrıca şahsın öğle saatlerine kadar 86 YTL para kazandığı öğrenildi.
 
Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, dilencinin rutin olarak bölgede devriye gezen sivil zabıta ekipleri tarafından yakalandığını belirterek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak kent merkezinde sürekli bu gibi çalışmalar yapıyoruz. Rutin kontroller yapan sivil ekiplerimiz, bu dilenciyi suçüstü yakalayarak merkeze getirmiştir. Şahsın yapılan üst aramasında 8 adet cumhuriyet altını ve 2 bin 170 YTL nakit para ele geçirilmiştir. Halkımızın dini duygularını istismar ederek para
kazanmaya çalışan dilencilere bundan sonrada göz açtırmayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 11:48:40
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 15:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?