6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Zeugma Müzesi inşaatı bile ilgi görüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en büyük müze kompleksi unvanını alacak olan Zeugma Müze, Kongre ve Kültür Merkezi, inşaat halinde bile ziyaretçi çekmeye başladı. 

Teorik bilgilerini pekiştirmek isteyen Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve İnşaat Bölümü öğrencileri, inşaatı süren dev müze kompleksini gezdi. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası'nın girişimiyle Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü öğrencileri Zeugma Müze Kongre ve Kültür Merkezi inşaatını gezdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, öğrencilere inşaatı gezdirerek, inşaat hakkında teknik bilgiler verdi. 

Öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgilerin uygulamalarını görmelerini amaçlayan gezide öğrenciler bilgilerinin nasıl pratiğe döküldüğünü inceleme fırsatı buldular. 

Üniversite öğrencisi yaklaşık 30 kişilik grupla birlikte, öğretim görevlileri ve İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri yaklaşık iki saat boyunca incelemede bulundukları inşaat konusunda sorularını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü ve şantiye sorumlularına sorarak, bilgilendiler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 12:19:09
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 13:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?