6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Zihinsel engellilere turnuva

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Zihinsel Engelliler Futbol Federasyonu (TZESFED) tarafından organize edilen ve zihinsel engellilere yönelik ilk Futsal Turnuvası Gaziantep'te gerçekleştirilecek. 


Zihinsel engelli bireylerin mücadelesine sahne olacak Futsal Turnuvası öncesi Uğur Plaza Otel'de bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere, TFF Futsal Milli Takım Antrenörü Sinan Turhan, TZESFED Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gürkan, TZESFED Futbol Milli Takım Antrenörü Samet Öncül, TFF Futsal Eğitim Kurulu Üyesi Serkan Çınar, TZESFED Gaziantep İl Temsilcisi İskender Akar ve kulüp antrenörleri katıldı. 

Zihinsel engelli sporcuların futsal ile birlikte, gelişimlerine ve toplumla bütünleşmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen TZESFED Gaziantep İl Temsilcisi İskender Akar, "Futsal'ın yaygınlaştırılması için federasyonumuz tarafından düzenlenen bu seminer yılımızın son organizasyonu olması bakımından önemli bir toplantıdır. Zihinsel engelli öğrencilerimize futsal ile birlikte yeni bir açılım geliyor. Bu öğrencilerimizin büyük çim sahalarda oynamaları kendileri açısından çok fazla verimli olmuyordu. Futsal ile birlikte sahalar biraz daha daraltılacak. Öğrencilerimiz inşallah bu sporu çok sevecekler diye düşünüyorum" dedi. 


Türkiye'de futsalın her geçen gün geliştiğini ve futsal konusunda diğer ülkeleri yakalama noktasına gelindiğini belirten TFF Futsal Milli Takım Antrenörü Sinan Turhan da, ''Daha yolun başındayız. En yakın ülkeye 15 yıl uzaktayız, yani diğer ülkeler maalesef bizlerden çok önce başlamışlar ve çok büyük mesafeler kat etmişler. 
UEFA'da 52 ülke kayıtlı ve biz 2006 yılında 40. ülke olarak katıldık. Bu arada 2006 yılında Futsal Milli Takımı Teknik Direktörümüz Ömer Taner, Zürih'te Avrupa Şampiyonası kurasına katıldığında 1 futsal oyuncumuz bile yoktu. Daha sonra üniversitedeki, amatör Küme'deki oyuncularımız ve Belçika'da Hollanda'da oynayan Türk oyuncu arkadaşlarımız arasından seçmeler yaptık. Bir araya gelerek özel maçlar yaptık. İlk resmi müsabakalarımızı Finlandiya'da oynadık. Buradaki müsabakalarda arkadaşlarımız 1. oldu. Bu durum karşısında UEFA yetkilileri bile şaşırdı. Biz yeteneklerimizle en kısa sürede diğer ülkeleri yakalayacağız'' diye konuştu. 

Turnuvaya, 5 ilden 5 zihinsel engelli spor kulübünün katılacağı ve müsabakaların 27 Aralık 2008 Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:49:44
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 03:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?