4
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Japonlar Antep'in robotunu görmeye geldi

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli 3 öğretmenin yaptığı bomba imha robotu Japonların takdirini topladı. Japon Endüstriyel Otomasyon Türkiye Temsilcisi Yasua Suzuki, elektronik bölümü öğretmenlerinin 2 ay içinde yaptıkları roboto görmek için Gaziantep'e geldi.

Okul idarecileri ve öğretmenlerini ziyaret eden Suzuki, robot hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Robot teknolojilerinin bütün sanayilerin ortak dalı olduğunu hatırlatan Suzuki, Türk sanayisinin gelişmesi için robot teknolojisi üzerinde eğitimin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Robot teknolojisinin pek çok teknolojiyi içinde barındırdığını ifade eden Suzuki, meslek lisesinde bomba imha robotu yapan öğretmenlerin yaptığı çalışmayı çok önemli bulduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin kendilerini bu alanda geliştirmesinin sevindirici olduğunu belirten Suzuki, Türk öğretmenlere bir de tavsiyede bulundu. Suzuki, ''Bu çalışmayı kendiniz ve öğrencileriniz için ileride geliştirerek devam ettirin.''şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Robot üzerinde inceleme yapan Suzuki, çalışmayı beğendiğini kaydetti. Mehmet Rüştü Uzel Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Kalyenci de, Türkiye-Japonya arasında hazırlanan 'Otomasyon Teknolojileri' kapsamında okullarında bu dönem eğitim başlatılacağını belirtti.

Kalyenci, bu uygulamayla endüstri alanında nitelikle ara elaman yetiştireceklerini ifade etti. 200 metre uzaktan kumanda edilebilen bomba imha robotunu Gaziantep Emniyet Müdürü Abdullah Bolcu da incelemiş, ''Şu haliyle verilen görevi kusursuz şekilde yerine getirdiğini görmek bizleri mutlu ediyor'' diye konuşmuştu

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 10:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?