4
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Kabul günleri AB projesi oldu

Annelerimizin kabul günleri Avrupa Birliği (AB) projesi oldu. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 ülke tarafından uygulanan Anne Merkezleri Projesi'nde kadınlar bir araya gelerek bilgi ve becerilerini paylaşacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye ortağı olduğu Anne Merkezleri Projesi bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda yapıldı. Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda proje hakkında bilgi verildi. Toplantıya konuşmacı olarak projenin Türkiye ortağı olan Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Genel Müdür Yardımcısı ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Yurdakök ile Uluslararası Çocuk Merkezi Çocuk Sağlığı Programı Sorumlusu Dr. Dilek Haznedaroğlu katıldı.

Dr. Dilek Haznedaroğlu; projeyi tanıtırken Türkiye'de yüzyılladır süren geleneksel ev gezmelerinin diğer Avrupa Birliği ülkelerinde olmadığını ve proje öncesinde Türkiye'de yaptıkları araştırma sonucunda kadınların kabul toplantılarında deşarj olduklarının anlaşıldığını belirtti. Haznedaroğlu, Avrupalı kadınların da bu tür merkezlere ve bir araya gelmeye ihtiyaç duyduklarının tespit edilmesi üzerine Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Avusturya, Almanya, İspanya ile Türkiye'nin yer aldığı bir proje başlatıldığını söyledi.

Kabul günlerinde kadınların birbirlerinden yeni şeyler öğrendiğini, birbirleriyle dertlerini sorunlarını paylaşarak stres attıklarını belirten Haznedaroğlu, kadınları bu şekilde bir araya getirecek bir proje oluşturulduğunu anlattı. Polonya ve İspanya'nın koordinatör ülke olduğu proje kapsamında anne merkezleri kurulacağını söyleyen Haznedaroğulları, "Bu merkezler annelerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri, bir araya gelip sorunlarını dile getirebilecekleri, çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri, her yaştan kadının katılabileceği ve tamamen kadınların uzman ve yetkili olduğu merkezler olacak. Bu merkezler tuttuğunuz bir oda, bir ev ya da kendi eviniz bile olabilir. Burada amaç kadınların bir araya gelmesi ve birbirleriyle bilgilerini, becerilerini paylaşması" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye ortaklarından olduğunu belirten Haznedaroğlu, Gaziantep'te bulunan kadınları bilgilendirip koçlar seçeceklerini ve iki yıl boyunca Gaziantep'te anne merkezleri oluşturacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 14:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?