5
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

Sayan’dan ‘Kaşarlanmış’ davası

Şarkıcı Seda Sayan, Gaziantep’te yayımlanan yerel Sabah Gazetesi köşe yazarı Nurgün Balcıoğlu aleyhine, bir yazısında kendisine ‘Kadırgalı lakaplı kaşarlanmış halkın gözdesi’ ifadesi kullanarak hakaret ettiği iddiasıyla 10 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.

Seda Sayan’ın avukatları Şenay Vural ve Fulya Akyıldız aracılığıyla İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde, Nurgün Balcıoğlu’nun 20 Temmuz 2006 sayılı yerel Sabah Gazetesi’ndeki ‘Editörden’ adlı köşesinde yayınlanan ve televizyonların ana haber bültenlerindeki seviyenin düşüklüğünü kaleme alan yazısının bir bölümünde, ‘İkinci haber; Mehmet Ali Erbil’in çocuğunun doğumunda hazır bulunmak üzere oğlu yaşındaki sevgilisiyle Amerika’dan dönen Erbil’in kadın versiyonu Seda Sayan ile sevgilisine ait. Efendim, onlar da Erbil’in bebeğine heveslenmişler. Kadırgalı lakaplı, kaşarlanmış halkın gözdesinin, çocuğu yaşındaki sevgilisinden çocuk doğurma hevesi depreşmiş. Haberin konusu bu’ ifadelerinin yer aldığı kaydedildi. Dilekçede bu ifadelerle Seda Sayan’a hakaret edildiği, bu yüzden de Sayan'ın üzüldüğü, onurunun kırıldığı, küçük düşürüldüğü ve yıprandığı belirtilerek 10 bin YTL manevi tazminata hükmedilmesi istendi.

“HAKARET DEĞİL, ELEŞTİRİ”

Hakkında dava açılan Nurgün Balcıoğlu ise, söz konusu yazısında televizyonların ana haber bültenlerindeki seviye düşüklüğünü çeşitli örneklerle sıraladığını belirterek, “Hakaret olarak algılanan kaşarlaşmış kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ndeki karşılığı, bir işte çok tecrübe kazanmış, olgun, geçirmiş, görmüş, mecazi anlamının ise hoşa gitmeyen bir hareket veya bir işe alışarak artık ondan üzüntü duymamaktır. Bu ifadeler kesinlikle hakaret değildir. Oysa, toplumun gözü önündeki insanlar örnek olmalıdır. Kaldı ki yazımın son bölümünde ben dahil bu tür programları seyreden insanları eleştirmekteyim. Sanatçıların yaşamlarının abuk subuk bölümlerinin ön plana çıkarılması ve bizim de bunları seyretmemizi eleştirdim” dedi.

Balcıoğlu’nun ‘Ana Haber Bültenlerimiz’ başlıklı yazısında, Türkiye’de açlık, yoksulluk, maganda kurşunlarından ölen insanlar bırakılıp, söz konusu dönemde ana haber bültenlerine sıkça konu olan, Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Pınar Altuğ, Sibel Can, Yeşim Salkım’ın da aralarında bulunduğu kişilerle ilgili haberlerin kullanılmasını eleştirilmişti.



dha/hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 14:37:49
Güncelleme :23 Kasım 2006 Perşembe 14:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?