4
Mayıs
2024
Cumartesi
OTOMOBİL

Oto Center 2008'de hizmete girecek

Sınırlı Sorumlu Taksi Minibüs Galericiler Yapı Kooperatif Başkanı Nebi Şarklı; 2008 yılı sonunda otogar arkasında yapılan Oto Center'ın hizmete girmesiyle birlikte şehir içindeki tüm 2. el galerilerin buraya taşınacağını söyledi.

Kooperatif olarak 2003 yılında inşaatına başladıkları Oto Center'ın 2008 yılı sonunda faaliyete gireceğini ifade eden Şarklı, ilk etapta 33 bin metre kare alan üzerine otogarın arkasında inşa edilen Oto Center'ın şehir içindeki tüm ikinci el oto galerini bir arada toplamak amacıyla yapıldığını belirtti.

2008 yılı sonunda hizmete girecek olan merkezde 258 iş yerinin bulunacağını vurgulayan Şarklı, "İkinci el otomobillerin ve sıfır araçların sergileneceği showroom özelliği taşıyan içinde noteri, banka şubeleri, trafik müşavirleri, sigorta şirketleri gibi oto alımında ihtiyaç duyulan tüm kuruluşların yanı sıra kafeterya ve lokantanın bulunacağı bir sosyal tesis inşa ediyoruz" dedi.


Şehir içindeki tüm ikinci el oto galerilerin Oto Center'a geçmesiyle birlikte şehir içi trafiğin rahatlayacağını söyleyen Şarklı; "Ayrıca şehir içinde tehlike arz eden LPG'li araçların satışlarının şehir dışında yapılması sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklediği proje dahilinde tüm ikinci el oto galeriler bu sosyal tesise taşınacak. Böylece şehir içindeki kirlilik önlenecek. Oto kontrol sistemini oturtacağımız bu sosyal tesis ikinci el oto galericilerin kaybettiği güveni de tazeleyecek" şeklinde konuştu.

İlk etapta 33 bin metre kare alan üzerine 4 blok halinde inşa edilen Oto Center'ın 3 bloğunun kaba inşaatının bittiğini kaydeden Şarklı; 300 metrekare ve 200 metrekare büyüklüğündeki 168 iş yerlerinden oluştuğunu söyledi. Şarklı; ikinci etapta ise Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 20 bin metre kare alan üzerine 90 işyeri daha yapılacağını, böylece toplam 53 bin metre kare alan üzerinde 258 işyerinin yer aldığı bir sosyal tesis olacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 14:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÜMMÜGÜLSÜM GÜLER IP: 88.227.123.xxx Tarih : 28.02.2008 21:55:27

HİÇ SANMIYORUM AMA UMARIM SÖYLENENLER DOĞRU ÇIKARDA KOOPERATİFİN ÜYELERİ 2008 SONUNDA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAZLAR.