7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

23 Nisan Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Midyat'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram, çocukların birbirinden güzel gösterileriyle şölen havasında geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 86. yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlamalarda; Atatürk Anıtına, sabah 08.00 civarında çelenk konulmasının ardından, tören Hükümet Konağı bahçesinde devam etti.

Tören, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayıp; Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmak Kıdemli Albay Kudret Erkan ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun çocukların bayramını kutlamasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri yaptı.

Müdür İleri; Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanın önemli birer vesile olduğunu söyledi.

Dünyada, çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten İleri, şöyle devam etti: “Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Çocuklar; Bu cennet vatanı korumak ve geliştirmek için çalışmalısınız. Sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, üretmeyi, çevreyi korumayı, iyiliği, güzelliği gönüllerinize iyice yerleştiriniz. 21. asrın bilgi asrı olduğunu unutmayın, hedefe ve başarıya ulaşmak için hiçbir özveriden kaçınmayın.” dedi.

Daha sonra öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili çeşitli şiirler okudular. Anaokulu öğrencileri Ront gösterilerini yaptıktan sonra İlköğretim Okulu öğrencileri çeşitli halk oyunları oynandılar. İlköğretim okulları çocuk korosu, marşlar ve türküler okuduktan sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili yapılan Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile Atatürk’ün doğumunun 125. Yıl dönümü münasebetiyle İlköğretim okulları arasında düzenlenen Atletizm, Masa Tenisi, Voleybol ve Basketbol turnuvalarında dereceye girenlere ve Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce düzenlenen “En çok Kitap Okuyan Öğrenci” yarışmasında birinci olan Abdurrahman Akıncı’ya ödülleri, Kaymakam, Garnizon  Komutanı, Belediye Başkanı, C. Başsavcısı, Ağır Ceza Reisi, Emniyet Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi. 

Törenin bu noktasında yağan yağmur nedeniyle resmi geçit töreni iptal edildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 22:54:53
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 16:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?