7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Süryaniler Noel Yortusu'nu kutladı

Midyat ilçesinde yaşayan Süryaniler, Noel Yortusu bayramını kutladılar. Hıristiyan aleminin en büyük bayramı olan ve Hz. İsa'nın (AS) doğuşu olarak kutlanan bayram Süryanileri bir araya getirdi.

Midyat Metropolitlik merkezi olan Mort İşmuni Kilisesi'nde bir araya gelen Süryaniler, Hz. İsa'nın doğum günü olan Noel Yortusu'nu kutladı. Noel Bayramı dolayısıyla Mort İşmuni Kilisesi'nde düzenlenen ayini Mor Gabriel Metropoliti Timuteos Samuel Aktaş yönetti. Bayram dolayısı ile kilisede tütsüler yakıldı, dualar edildi, ilahiler okundu, şeker dağıtıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yapılan ayinden sonra gençlerin oluşturduğu kilise korosu, Hz. İsa'nın doğumunun anlatıldığı dua ve ilahiler okudu.

Ayin sırasında Süryanice barış duası yapan Metropolit Samuel Aktaş, başta Türkiye ve Ortadoğu'da olmak üzere tüm dünyada barışın hakim olmasını temennisinde bulunarak, insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları gerektiğini vurguladı.

Ayine katılan Süryani Kiliseler Birliği Başkanı Anto Nuay, Noel Yortusu'nu kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Nuay, Hıristiyan aleminin en büyük bayramı olan Hz. İsa'nın (AS) doğuşunu kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bu bayram bizim için çok önemli. Bizim bayramımız doğuş bayramıdır. En büyük bayramlardan birisidir. Onun için bütün Süryani halkın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın barış ve sulh içerisinde geçmesini diliyoruz. Biz Türkiye'nin barış ve refah içerisinde olmasını diliyoruz. Müslüman aleminin geçmiş kurban bayramlarını candan kutluyoruz. Aynı zamanda dünyada barış için dua ediyoruz" diye konuştu.

Nuay, Süryani Cemaati'nin doğuş bayramı kutlamalarına katılan Vali Mehmet Kılıçlar'a, Kaymakam İsmail Karadaş'a, Garnizon Komutanı'na ve diğer yetkililere teşekkür etti. Midyat'ta coşku ile kutlanan ve Hazreti İsa'nın (AS) doğuşu olan Noel'i Hıristiyan dinine mensup Midyatlı Süryaniler üç gün süre ile kutlayamaya devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 16:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat erdinç IP: 88.230.64.xxx Tarih : 2.01.2008 12:43:44

TÜM SÜRYANI KARDEŞLERİMİZİN YENİ YILINI KUTLAR NİCE HER MUTLU VE SAĞLIK HUZUR DOLU SENELER DİLER