18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Altyapı çalışmaları son sürat

Midyat'e bağlı Yolbaşı Beldesinde alt yapı ve su çalışması son hız devam ediyor.

Yolbaşı Belde Belediye Başkanı Adem Tekin, hedeflerinin 2006 yılı sonuna kadar beldenin alt yapı ve içme suyu sorununa son noktayı koymak olduğunu belirtti. Köyde 300 tonluk bir su deposu yapan Tekin, bu iş için 1 trilyon 16 milyar harcadığını açıkladı.

Bir şehrin alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmadan şehirleşme ve modernleşme olmayacağını söyleyen Adem Tekin, “Projemizi bitirdiğimiz zaman beldeye 24 saat elektriksiz su verilecek. Vatandaşlarımızın evlerine kadar su gidecek. Artık genç kızlarımız kışın soğukta ve yazın sıcakta omuzlarında su taşıma zahmetinden kurtulacak” dedi.

Tekin, şunları söyledi: "Alt yapı ve içme suyu çalışmasına başladık. Projemizin tutarı 1 trilyon 16 milyar liraya mal oldu. Ne yapıyorsak halkımız için yapıyoruz. Belde halkına dönemimizde güzel ve kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Köyün dışında iki 50 tonluk toplama deposundan su verilecek ve toplama deposuna da otomatik klorlama cihazı bulunan terfi binasına su verilecek. Motopomp sayesinde yapmış olduğumuz 300 tonluk ayaklı depo da su toplanacak ve beldeye dağıtılacak."

Tekin, Bundan sonraki hedeflerinin beldeye doğal arıtma tesisini kurmak olduğunu açıkladı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 21:49:32
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 02:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?