1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Balın tadı kaçtı

Midyat İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol ekibi Midyat’ta yaptığı denetlemelerde 250 kilo sahte bal ele geçirdi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün gıda kontrol şubesinin muhtelif tarihlerde Midyat’ta bal satan işyerlerinden almış olduğu bal numunelerini analiz etmek için götürmüşlerdi. Yaptıkları bu analiz sonucunda olumsuz çıkan firmaların ballarına el konuldu.

Midyat İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol ekibi sahte bal satan işyerlerindeki balı imha etmek üzere topladı. Toplanan sahte bal miktarının 250 olduğu bildirildi.

İlçe Tarım Müdürü Sabahattin Ayyıldız yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Gıda kontrol ekibimiz bal satan işyerlerinde yaptığı denetimler sonucunda 250 kilo sahte bal ele geçirdi. Bizler sadece bal değil hiçbir sahte ürene geçit vermeyeceğiz ve bu konuda kararlıyız. Şuanda denetimlerimiz sürüyor ve ele geçirilen bu balı imha edeceğiz.

Herhangi bir gıda maddesini alacak olan vatandaşlarımız imal tarihinin geçip geçmediğine, tarım ve köy işleri bakanlığının izninin olup olmadığına bakmalarını istiyoruz şüpheleri olan durumlarda Alo gıda ihbar hattımız arayıp şüpheli durumları ihbar edebilirler. Bizler de bu durumu takipçisi olacağız. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir."

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 20:10:29
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 07:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?